Gad fyrer hver syvende


Gad fyrer hver syvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØGER: Odense-chef Charlotte Lindblad forfremmes til regionschef
Der er krise hos G.E.C Gads Boglader.

Et samlet underskud på 50 millioner kroner over de seneste fire år, hvoraf halvdelen hidrører fra 2003, har ført til en opsigelsesrunde, der rammer hver syvende medarbejder.

23 ansatte er opsagt i 18 butikker, men dertil kommer 11 medarbejdere - hovedsageligt butikschefer, der er tilbudt ansættelse på andre vilkår.

Samtidig forfremmes tre butikschefer til regionschefer - heriblandt Charlotte Lindblad, der blot har været ansat 15 måneder som butikschef hos Gad i Odense.

Hun får nu driftsansvaret for Vestsjælland, Fyn og Sønderjylland. Det vil sige butikkerne i Esbjerg, Kolding, Vejle, Odense og Slagelse.

Det er først og fremmest Gad i hovedstadsområdet, hvor de fleste butikker er placeret, som rammes af opsigelserne.

Tre sagt op

I Charlotte Lindblads område er tre ansatte opsagt i Vejle og Kolding og en tilbudt andet arbejde.

Den nye regionschef var ansat i Dansk Supermarked fra hun var 19 til 29 år og har desuden været butikschef i tøjfirmaet IC Company.

Der har dog været tid til at gå hjemme i forbindelse med to gange familieforøgelse.

Administrerende direktør Bjarne Ponikowski, der afløste tidligere Matas-direktør Lars Ive, i februar måned, håber på en positiv drift allerede i andet halvår af 2004, mens det er mere tvivlsomt, om det er muligt at slutte året med overskud.

- Vores omkostningsniveau har været for højt, og det har vi gjort noget ved blandt andet ved de gennemførte opsigelser. Desuden skal vi være bedre til at styre vores lager og sortiment, så vi har de rigtige varer og sikrer en større omsætning, siger Bjarne Ponikowski.

Kamp om folks fritid

Gad vil simpelthen være tættere på kundernes aktuelle behov og ønsker - og mere opmærksom på de strømninger, der er i markedet.

Gads administrerende direktør betragter ikke supermarkedernes bogsalg som den største trussel mod Gad.

- Supermarkedernes andel har været forholdsvis konstant. De kan måske tværtimod stimulere markedet. Det er snarere kampen om folks fritid, og dermed kulturtilbud som teater, film spil og tv, vi konkurrerer med, siger Bjarne Ponikowski.

Gad kan derimod glæde sig over, at man har vækst i sit internetsalg, der dog stadig fylder en mindre del af den samlede omsætning på 253 millioner kroner.

Gad Boglader har i 2003 investeret 12 millioner kroner i renovering af butikker og etablering i Fields, og regnskabet er desuden påvirket af en nedskrivning på ni millioner kroner på selskabets lagerejendom.

Moderselskabet G.E.C Gad har i årets løb overtaget Gad Bogladers bankgæld og indfriet selskabets driftskreditter.

Moderselskabet har herefter konverteret sit tilgodehavende hos på 22,7 millioner til egenkapital, der herefter er på 33,2 millioner kroner i datterselskabet.

Gad fyrer hver syvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce