GASA-ledelse forlanger lønnedgang i hallerne


GASA-ledelse forlanger lønnedgang i hallerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONFRONTATION: 100 SiD'ere præsenteres for krav om mere fleksibelt lønsystem

Ledelsen for GASA Group, Danmarks største blomstereksportør, lægger op til, at de 100 medarbejdere i terminalerne i Odense og Århus skal være mere fleksible og gå ned i løn. Koncernen har opsagt lokalaftalerne med SiD'erne.

Tillidsmanden i Odense, Bent Pedersen, bekræfter, at de timelønnede får forringet deres vilkår, hvis ledelsen kommer igennem med sine krav.

Lønstop for 2005

En tredjedel af de ansatte, der arbejder med at klargøre blomstertransporter i weekenderne, må således imødese en lønnedgang på 10-15 procent.

Funktionærer og kontorpersonale er ikke blevet mødt med krav om lønnedgang, men disse grupper kan se frem til et lønstop for 2005.

Administrerende direktør Michael Honoré oplyser, at ledelsen gennem de nye aftaler søger at opnå større fleksibilitet og samtidigt sigter efter at minimere omkostningerne.

- Vi ønsker at have vore medarbejdere til rådighed på de tidspunkter både på dagen og hen over sæsonen, hvor vi har mest brug for dem. Og ikke sådan, som man kunne forestille sig i dag, hvor firmaet betaler den højeste pris på de tidspunkter af dagen, hvor vi har travlt, siger han.

- Jeg kan afvise, at der bliver tale om en signifikant lønnedgang, men vi vil blot have en fleksibilitet, hvor vi betaler SiD'erne den løn, som de nu engang skal have, tilføjer han.

Ny forhandling

For øjeblikket holdes pause i forhandlingerne. SiD'ere og ledelse har aftalt et nyt forhandlingsmøde til senere på måneden.

Stridighederne mellem ledelse og ansatte tages dog formentlig allerede op i dag i et større forum, når samarbejdsudvalget hos GASA Group holder møde.

Koncernchefen ønsker at afdramatisere situationen og afviser enhver snak om, at der kan drages paralleller til Danish Crown, der for nylig søgte at få de ansattes accept af en kollektiv lønnedgang på en af sine virksomheder.

- Det er enhver virksomheds pligt at begrænse omkostningerne, men vi er ikke ude på at straffe vore medarbejdere, og vi har heller ikke truet dem med at flytte til Middelfart - eller til Holland, hvor vi har indgået en alliance - hvis de ikke makker ret, siger Honoré.

Udsigt til overskud

Koncernchefen afviser samtidig, at GASA Group, der lige siden fusionen mellem GASA Odense Blomster og GASA Århus i 2001 har kæmpet med store millionunderskud, i dag skulle befinde sig i krise.

- Vi kunne godt have ønsket et bedre salg og bedre priser i 2004, men hele branchen har været ramt af vanskelige vilkår på det europæiske marked. Med de omkostningsreduktioner, der er foretaget i 2003 og 2004, bliver tallene ikke tilfredsstillende, men der er ingen krise, påpeger Michael Honoré.

Efter hvad Stiftstidende erfarer vil GASA Group for 2004 præsentere sine aktionærer for et overskud på fem til syv millioner kroner, inklusive en ekstraordinær indtægt fra salget i efteråret af virksomhedens bygningskompleks i Tilst ved Århus.

Den administrerende direktør ønsker dog ikke at kommentere det estimerede resultat.

- Vi ønsker ikke at udtale os herom, før det reviderede regnskab foreligger, siger han.

GASA-ledelse forlanger lønnedgang i hallerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce