Fyringsfrygt gør slagteriarbejdere syge

Frygten for at blive fyret gør slagteriarbejderne syge.
Foto: Tim K. Jensen/arkiv

Fyringsfrygt gør slagteriarbejdere syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det hårde arbejde på slagterierne og frygten for at miste jobbet betyder 13 sygedage om året for en slagteriarbejder. Det er det højeste blandt privatansatte.

Hårdt fysisk arbejde ved hurtige samlebånd og et job, som risikerer at blive flyttet til udlandet. Det presser slagteriarbejdere så hårdt, at de har det højeste sygefravær af alle brancher i den private sektor.

Det siger en arbejdsmedicinsk ekspert på baggrund af en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening, skriver Avisen.dk

Vi mener, at faget er uacceptabelt hårdt ramt af nedslidning i forhold til andre brancher, siger Søren Dahl, der er ledende overlæge på Sygehus Sønderjylland i Haderslev og specialist i arbejdsrelaterede sygdomme

- Vi ser alt for mange med smerter i både arme, hænder, nakke og ryg, som skyldes opslidende arbejde. De arbejder dobbelt så hårdt som normen i faget er. Arbejdsgiveren presser dem til det, ved at true med at flytte produktionen til udlandet, hvor der er billigere arbejdskraft, siger han til Avisen.dk.

Tallene fra Dansk Arbejdsgiverforening fra 2008 viser, at en slagterimedarbejder i gennemsnit har 13 sygedage på et år.

Jesper Zanchetta  Kock, chefkonsulent for slagteriområdet i DI, vil ikke anerkende kritikken fra overlæge Søren Dahl om at virksomhederne presser medarbejdere:

- Vi har gode hjælpemidler til medarbejderne i dag. Vi har allerede i 1997 lavet klare aftaler med NNF og Arbejdstilsynet, der sætter et loft over, hvor hurtigt de ansatte må arbejde. Det loft bliver overholdt, siger Jesper Zanchetta Kock til Avisen.dk.

Han mener, at branchens høje fraværstal skyldes, at slagteriarbejdere ikke må arbejde, når de får et sår.

Fyringsfrygt gør slagteriarbejdere syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce