Fyret efter kæmpe minus: Fynsk fabrik ansætter ny direktør


Fyret efter kæmpe minus: Fynsk fabrik ansætter ny direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Midtfynske Ken Hygiene Systems har ansat John Veje Olesen som ny administrerende direktør.
  • Han blev tidligere på året fyret efter et gigantunderskud i Esbjerg-virksomheden Babcock & Wilcox Vølund.

Brobyværk-virksomheden Ken Hygiene Systems har været hurtig til at finde en ny direktør. For mindre end to måneder siden droppede firmaet sin direktør, og tirsdag kan den ifølge en pressemeddelelse præsentere afløseren.

Bestyrelsen har ansat 53-årige John Veje Olesen fra Odense til at føre en ny strategi ud i livet.

Den nye chef blev meget kendt, da han var administrerende direktør for Esbjerg-virksomheden Babcock & Wilcox Vølund, som sidste år fik et underskud på 713 millioner kroner. Det kostede ham jobbet i januar.

Underskuddet skyldtes enorme problemer med opførelsen af en avanceret affaldsforbrænding i København. Anlægget, der hedder Amager Bakke, er lagt meget stort an og har kostet kæmpestore summer, fordi byggeriet er gået helt galt.

Babcock Vølund har leveret de to forbrændingsovne og har måttet tage en del af problemerne på sin kappe. Det har ifølge erhvervsmediet Finans kostet flere direktører jobbet - deriblandt John Veje Olesen.

Ifølge et andet medie, Energiwatch, har der også været store problemer med ombygningen af Skærbækværket og leverancen af flere biomassefyrede værker i Storbritannien.

Produktionen skal omlægges kraftigt

I Ken skal John Veje Olesen afløse Per Juul Nielsen, som man skilte sig af med i begyndelsen af september.

- Vi har brug for andre kompetencer, sagde bestyrelsesformand og tidligere direktør Mogens K. Nielsen dengang.

Den nye direktør får ansvaret for en kraftig omlægning af produktionen. En del af de mere enkle produkter skal flyttes til fabrikken i Slovakiet for at gøre plads til en større og mere effektiv anlagt produktion i Brobyværk.

Det skyldes især, at Ken er blevet tæt partner med spanske Matachana og derfor forventer en kraftig stigning i salget af desinficerende opvaskemaskiner til hospitaler.

John Veje Olesen, der tiltræder 1. november, har været topdirektør i Vølund-virksomheden i 12 år. Før det havde han flere lederjob i ABB-koncernen, og han har 30 års erfaring med industrivirksomheder.

- Vi glæder os over, at vi med John ved roret har en direktør, som har erfaring med global afsætning og ligeledes med en baggrund som ingeniør har solgt og gennemført komplekse projekter til danske og internationale kunder, udtaler Mogens K. Nielsen i en pressemeddelelse.

John Veje Olesen, der bor på Linde Allé i Odense M, er far til tre voksne sønner og interesserer sig blandt andet for fodboldklubberne Liverpool og OB.

Fyret efter kæmpe minus: Fynsk fabrik ansætter ny direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce