Fynske virksomheder med grøn teknologi

Eldan i Faaborg har fundet en måde at genanvende brugte bildæk. Foto: Roland Petersen

Fynske virksomheder med grøn teknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark er helt fremme i bussen, når det handler om at fremme udvikling af grønne energi-teknologier. Her er tre fynske virksomheder, der arbejder med miljøvenlig teknologi.

Der er flere fynske virksomheder, der har gjort det til en levevej at investere i grøn teknologi. Her kan du læse om tre af dem.

1. Eldan Recycling i Faaborg

Virksomheden Eldan i Faaborg producerer "shredder-anlæg", der omdanner blandt andet brugte bildæk til gummigranulat. Når et bildæk har været igennem shredderanlægget, kommer gummi, metal og stof ud sorteret og granuleret. Metallet bliver støbt om, og gummiet bliver enten brændt af i kraftværker eller brugt til for eksempel underlag til legepladser og dæk til trillebør.

Qatar har installeret et anlæg til dækgenvinding fra Eldan Recycling A/S i Faaborg. Anlægget har kostet 41,3 millioner dollars, svarende til omkring 287 millioner danske kroner. Det er sat i drift som led i en grønnere og mere bæredygtig udvikling i Qatar.

2. NC Miljø i Ringe

Ringe-virksomheden NC Miljø har investeret mere end 100 millioner i et anlæg, der omdanner madaffald til biogasproduktion. NC Miljøs maskine kan adskille madaffaldet i fraktioner, så emballagen kan genbruges, og det organiske materiale kan danne grundlag for biogasproduktion. Bagefter kan slammet fra biogasproduktionen køres ud på landbrugsjord.

Hovedparten af det nuværende madaffald til NC Miljø kommer fra dagligvarebutikker og erhverv, men også en håndfuld kommuner som Randers og Frederiksberg leverer privat husholdningsaffald til anlægget i Ringe.

3. Soil Recovery i Nyborg

Den fynske virksomhed Soil Recovery i Nyborg producerer og udvikler avancerede rensningsanlæg til olieindustrien og er et af verdens førende inden for sit område. Virksomhedens hovedprodukt er et anlæg, der kan rense det såkaldte boremudder, som indeholder olie.

På den måde kan man undgå, at miljøet bliver alvorligt forurenet ved olieboringer.

Fynske virksomheder med grøn teknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce