Fynske trykkerier raser over Post Danmark

Mikael Bagger fra Clausen Offset har måttet droppe Post Danmark til fordel for et andet firma, for at få det næste parti kirkeblade distribueret. Post Danmark kunne ikke omdele bladet, der skal ud i slutningen af august, før midt i oktober.
Foto: Christian Brandt

Fynske trykkerier raser over Post Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan ikke få blade bragt ud til tiden på grund af kapacitetsproblemer hos postvæsenet

Post Danmark har haft så stor succes med at bringe adresseløse forsendelser ud til kunderne, at flere fynske trykkerier er kommet i klemme med udbringning af bl.a. kirkeblade.

Clausen Offset i det sydøstlige Odense har f.eks. måttet droppe Post Danmark for at få bladet for Odense Domkirke ud til tiden.

Normalt skal trykkerierne varsle postvæsenet tre uger, inden de såkaldte adresseløse forsendelser skal bringes ud, og det gjorde Clausen Offset også, da kirkebladet skulle bringes ud i slutningen af august.

Men beskeden fra Post Danmark var, at det først kunne blive midt i oktober, nemlig i uge 42.

Heller ikke kirkebladet i slutningen af november kunne bringes ud til tiden, oplyste postvæsenet.

Forklaringen var, at der var helt booket op, og at kapaciteten var opbrugt.

- Vi har nu i stedet for valgt Forbrugerkontakt for at løse det aktuelle problem, og går det godt, fortsætter vi formentlig, siger projektleder Mikael Bagger fra Clausen Offset.

Serviceforringelse

Også hos OAB Tryk i Odense har man måttet vælge alternative løsninger for at komme ud med de adresseløse forsendelser til tiden.

- Vi skulle have været ude med tre kirkeblade sidste uge af august. Det varslede vi postvæsenet tre dage før den tre ugers frist, som Post Danmark selv har indført. Samtidig har postvæsenet fra årsskiftet indført, at mindre adresseløse forsendelser kun kan bringes ud i seks uger om året, fortæller driftsleder Thomas Vandal Nielsen fra OAB Tryk.

Bladene skal desuden sendes til København, før de kan omdeles.

Det er i sig selv en serviceforringelse. Tidligere kunne de afleveres på Dalumvej, så blev det postcentret i Fredericia, og altså nu København.

- Det er slutbrugerne, der skal betale regningen, og Post Danmark, der tjener på omlægningen, siger Thomas Vandal Nielsen.

Hos OAB Tryk har man nu valgt Tryksagsomdelingen til at overtage opgaven.

- Vi fik blot en mail fra Post Danmark om, at kapaciteten var brugt op, og at man ikke kunne omdele til tiden. Da vi så ringede derover, undrede Post Danmark sig over, at vi ikke har søgt et helt år frem. Men hvordan skulle vi vide det, når Post Danmark ikke har bedt os om det før, siger Thomas Vandal Nielsen.

Ifølge OAB's driftschef tilbød Post Danmark, at man kunne søge om dispensation til at få uddelt i uge 39, men det var stadig en måned for sent.

Også omdelingen i uge 48 måtte Post Danmark beklage, at man ikke kunne gennemføre til tiden.

Beklager problemer

Morten Lykke, der er produktchef for adresseløse forsendelser hos Post Danmark, beklager, at kunder er kommet i klemme på grund af postvæsenets succes med at bringe reklamer og adresseløse forsendelser ud.

Han afviser dog, at det er vedvarende kapacitetsproblemer, der er skyld i, at mindre kirkeblade ikke kan komme ud til tiden.

Men det er ikke desto mindre den grund, OAB har fået oplyst i en mail fra Post Danmark.

- Vi har haft en større tilgang af kunder og haft en stor vækst inden for omdelingen af reklamer og adresseløse forsendelser. Det er desværre gået ud over et fåtal af vores kunder i begrænsede perioder, siger Morten Lykke.

Problemet har været, at Post Danmarks pakkekapacitet har været opbrugt.

Morten Lykke glæder sig over, at kunderne trods problemerne hos Post Danmark har haft tid til at finde andre distributører - også selv om det er konkurrenter.

- Problemerne har fået os til at sætte fokus på vores kapacitet. Samtidig vil vi mere proaktivt opfordre vores mindre kunder til at lægge deres ordrer ind på årsbasis, så vi kan planlægge bedre, siger Morten Lykke.

Fynske trykkerier raser over Post Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce