Fynske skosåler klemt på økonomien


Fynske skosåler klemt på økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRISE: Femte millionunderskud i træk skaber uro hos Aarslev Polymere

En kollaps truer det økonomiske fundament under den midtfynske producent af skosåler Aarslev Polymere Industri A/S.

Den alvorlige situation fremgår af regnskabet for 2002, der slutter med et underskud på tre millioner kroner.

Firmaet har siden 1998 uafbrudt haft underskud, der samlet løber op i over 14 millioner kroner. Egenkapitalen, der i 1998 kunne opgøres til knap 16 millioner kroner, var ved udgangen af sidste år faldet til bare 4,2 millioner kroner.

Ingen kommentarer

Selskabets administrerende direktør og medejer Steen Eichler Jacobsen ønsker ikke at kommentere økonomien eller fremtidsudsigterne. Det meddeler han via virksomhedens økonomichef, Torben Hansen. Direktionen henviser til det officielle regnskab. Den ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange medarbejdere, der er tilbage i firmaet nu, eller om selskabet siden nytår er tilført ny kapital.

I konkurrence med producenter i lavtlønslande har ejerne, Steen Jacobsen, en bror og en søster, fastholdt produktionen i Aarslev af højkvalitets plastsåler til skoindustrien, og der er også lykkedes at oparbejde en eksport af skosålerne. Samtidig er aktiviteten udvidet med produktion af forskellige former for teknisk plast til blandt andet legetøjsindustrien, ligesom der leveres tilbehør til forskellige handicaphjælpemidler.

Dyk i beskæftigelsen

Beskæftigelsen er over de seneste tre år gået ned fra 95 til 66 årsansatte i 2002.

I det seneste regnskab erkender ledelsen, at resultatet for 2002 ikke er tilfredsstillende, og det forklares med end væsentlig lavere omsætning end ventet. Omsætningen blev 39,9 millioner kroner mod 48,5 millioner kroner året før. I ledelsesberetningen oplyses, at der for at kompensere for den lavere omsætning i løbet af 2002 er taget yderligere initiativer for at tilpasse selskabets omkostninger, herunder løn- og personaleomkostninger. De har dog kun delvist haft indvirkning på resultatet for 2002, men angives at få positiv virkning på indtjeningen fra midten af 2003. Indgrebene mod løn- og personaleomkostningerne medførte sidste år faktisk en ekstraordinær udgift på 423.000 kroner, og en ekstraordinær nedskrivning af værdien af firmaets formværktøjer påvirker yderligere negativt med 266.000 kroner.

Salget falder stadig

På baggrund af omsætningsfaldet er der for indeværende år budgetteret med et væsentligt lavere aktivitetsniveau. Og der budgetteres med et nul-resultat for 2003.

For første kvartal blev omsætningen imidlertid lavere end budgetteret, og det førte til et underskud på 196.000 kroner mod et budgetteret minus på 55.000 kroner. Det har dog ifølge ledelesberetningen ikke haft nogen negativ likviditetsvirkning.

- Det forventes, at den budgetterede omsætning for året realiseres, og at likviditeten således kan rummes inden for de nuværende kreditfaciliteter, skriver Steen Eichler Jacobsen.

Bekymrede ansatte

Hos fagforeningerne SiD og Dansk Metal følger lokalafdelingerne nedturen med opmærksomhed.

- Udviklingen de seneste par år kan illustreres af, at antallet af reparatører, der vedligeholder fabrikkens værktøjer, er skåret ned fra syv-otte til bare tre. Det var folk med 30 års anciennitet, der blev afskediget, fortæller Metal-formand Bjarne Hansen, Ringe.

Fagforeningen har for to af de fyrede ført sag mod fabrikken og skaffet medlemmerne en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et halvt års løn.

Hos SiD i Aarslev siger formanden, Marie Madsen:

- Vore folk er glade for fabrikken, og de er trofaste, men de er samtidig bekymrede for situationen.

Fynske skosåler klemt på økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce