En ny analyse viser, at hussalget stiger markant, når vi kommer til påsken og forårsmånederne

I to fynske kommuner ryger salget helt til tops

Når det bliver lunere i vejret, og helligdagene fylder i kalenderen, har flere danskere tendens til at begynde at kigge på bolig.

Faktisk stiger antallet af hushandler med 20 procent sammenlignet med årets første måneder, og i nogle kommuner er der tale om en stigning på op til 60 procent.

Det viser en analyse af de seneste ti års hushandler fra boligsiden Bolighed.dk, som bygger på data fra Realkreditrådet.

Blandt de fem, der ligger i top, finder man to fynske kommuner. Den ene er Ærø Kommune, som ligger nummer to efter Herlev Kommune med en stigning på lidt mere end 50 procent, og den anden er Kerteminde Kommune, der har lidt mere end 40 procent flere handler, når forårssolen begynder at vise sig.

Jørn Laursen, der er ejendomsmægler ved Home i Kerteminde, plejer også at kunne mærke fremgangen, selvom han sjældent gør handlerne op måned for måned.

Men hvorfor er det lige, at folk flytter til Kerteminde?

- Kerteminde har selvfølgelig været hjulpet af, at Lindø er kommet godt i gang igen. Og når man snakker Kerteminde, så snakker man en by som Munkebo, og Munkebo ligger også relativt tæt på Odense, men er et billigere område at købe i for odenseanere, så mange gange ser vi, at det er unge mennesker fra Odense, der kommer op og køber hus. I Kerteminde har man nok et andet marked, hvor man mere går efter det her købstadsmiljø og hyggen, og priserne er også væsentligt højere i Kerteminde end i Munkebo, forklarer Jørn Laursen.

Stemningen i Kerteminde kan da også være noget af det, som trækker folk til, når solen skinner, hvis man spørger Pressechef i Bolighed.dk Leif Lind Simonsen. Han forklarer, at vores mentalitet ændrer sig i foråret, så vi bliver mere positivt stemte omkring det at købe bolig.

- Det er to sider af den sag. Den ene er det med, at den type af boliger, vi har med at gøre, er en type, der har et stykke natur omkring sig i modsætning til ejerlejligheder, der ikke nødvendigvis har. Den anden side af sagen er det, der ligger inde i hovedet på os, der skal ud og købe boligerne. Der kommer noget optimisme og noget købskraft, når årstiderne skifter.

  • Af: