Fynske hotelfyringer: - Vi er ikke velkomne tilbage

Hotel Storebælt, som ejes af Danmarks Lærerforening, skal bygges om - og i forbindelse med ombygningen er de cirka 35 ansatte på hotellet blevet sagt op uden sikkerhed for at kunne få deres job igen, når hotellet åbner efter ombygningen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynske hotelfyringer: - Vi er ikke velkomne tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 35 medarbejdere på Hotel Storebælt i Nyborg har snart sidste arbejdsdag. Alle ansatte er fritstillet, da ejeren Danmarks Lærerforening vil bygge hotellet om, men de ansatte føler sig ikke velkomne tilbage, når arbejdet er færdigt. De ansattes fagforening, 3F, er skuffet over lærerforeningen.

Nyborg: Hotel Storebælt ved Nyborg skal ombygges, og ejeren, Danmarks Lærerforening, har opsagt alle hotellets ansatte - med besked om at de ikke kan forvente at få deres job tilbage, når hotellet åbner igen i 2012.

Det afslørede Fyens Stiftstidende allerede tilbage i begyndelsen af april måned, men nu nærmer sidste arbejdsdag sig for de omkring 35 kokke, tjenere, opvaskere og stuepiger.

Tirsdag den 31. maj må de sammen med de sidste gæster forlade hotellet i Nyborg.

Ifølge Nyhedsbrevet 3F føler de ansatte sig, modsat gæsterne, dog langt fra velkomne tilbage, når byggeriet er overstået.

Det havde 3F ikke forventet

Oskar Trieb, som er økonomichef i Danmarks Lærerforening, understreger over for Nyhedsbrevet 3F, at alle regler er blevet overholdt i forbindelse med opsigelserne. Men alligevel er de fyredes fagforening, 3F, skuffet.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende og da slet ikke fra en lønmodtagerorganisation. Jeg havde forventet, at Danmarks Lærerforening havde vist et mere menneskeligt ansigt, siger Peter Lykke Nielsen, konsulent i 3F Privat Service og Restauration.

Ny direktør får frie hænder

- Det, folk har taget hårdest, er, at vi ikke er velkomne tilbage. Det sender et klart signal om, at ledelsen ikke mener, at de kan bruge den erfaring og viden, som vi sidder inde med, siger Gunnar Blond Erbs, som er tillidsrepræsentant for de ansatte på Hotel Storebælt.

Økonomichef i lærerforeningen Oskar Trieb forklarer til Nyhedsbrevet 3F, at hotellet også får en ny direktør, og lærerforeningen vil ikke binde den ny direktør til at overtage de tidligere medarbejdere.

Fynske hotelfyringer: - Vi er ikke velkomne tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce