Fynske gartnere: Godt at Gasa blev købt af danskere

Jørgen Andersen, Fraugde, formand for Dansk Gartneri. Arkivfoto: Louise Koustrup

Fynske gartnere: Godt at Gasa blev købt af danskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fynske producenter af potteplanter er stærkt afhængige af Odense-virksomheden Gasa Group, der tirsdag blev solgt af DLG til Erhvervsinvest. Formanden for Dansk Gartneri, Jørgen Andersen, Fraugde, håber, at salget gør Gasa stærkere.

Jørgen Andersen, hvor meget betyder Gasa Group for de danske potteplante-gartnere?

Den er næsten altafgørende. Vi handlere mere uden om Gasa Group, end vi gjorde tidligere, men det er stadig 40-50 procent af vores omsætning, der går den vej.

Giver det usikkerhed, at Gasa har fået ny ejer?

Nej. DLG har i mange år signaleret, at man ville sælge, så det kommer ikke bag på os. Og Erhvervsinvest er ejet af danske investorer med fornuftige forretningsmetoder. Det er mere et investeringsselskab, end det er en kortsigtet kapitalfond. Og jeg går ud fra, at man fortsat gerne vil have et godt samarbejde med os producenter.

Hvad ønsker du, at den nye ejer skal gøre?

Jeg håber, at de udvikler Gasa Group og får skabt vækst gennem øget afsætning. Gasa må gerne vokse og må gerne stå for en endnu større del af vores salg. Og der er gode muligheder. Den danske salgssektor er længere fremme og mere strømlinet end mange andre, så vi kan godt erobre markedsandele.

Hvad mener I om, at Gasas direktør stopper?

Det er vi meget kede af. Niels Søren Rasmussen har gjort det virkelig godt både i Gasa Group og i mange andre sammenhænge i branchen, hvor han har været meget aktiv. Men det er et godt og erfarent makkerpar, der afløser ham, og vi har tillid til dem.

DLG sælger efter 10 år som hovedaktionær. Hvad har DLG betydet for Gasa Group?

Det har været livsvigtigt. Gasa var i en dyb krise, og der var ikke andre end DLG, der ville og kunne redde virksomheden. Det skete både ved at skyde penge ind og ved at styrke driften kraftigt.

Fynske gartnere: Godt at Gasa blev købt af danskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce