Fynske firmaer vokser i uropræget region

Denmark's Foreign Minister Kristian Jensen (R) meets his Iranian counterpart Mohammad Javad Zarif (L) on January 4, 2016 in the Iranian capital Tehran. AFP PHOTO / STR
Foto: -/Scanpix Denmark

Fynske firmaer vokser i uropræget region

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske firmaer inden for en lang række brancher er aktive i Mellemøsten.

Industrivaskemaskiner fra Ken i Broby, fødevarer fra Uhrenholt i Middelfart og legepladsudstyr fra Odense-firmaet Kompan.

Tre eksempler på fynske varer, som eksporteres og sælges til lande i Mellemøsten. Her efterspørger kunderne også møbelklassikere fra Carl Hansen i Aarup og ny teknologi i form af fynske robotarme fra Universal Robots.

Stort set alle brancher på Fyn er repræsenteret i Mellemøsten, når man zoomer ind på regionen i forsøget på at få et overblik over, i hvor høj grad fynske virksomheder er aktive i regionen.

Som beskrevet i avisen i går, så er Rynkeby-firmaet Orana og Renew Energy fra Svendborg aktive i Iran, men hele området udgør et eksportområde for fynske virksomheder.

- Mellemøsten er den region uden for EU, som fynske virksomheder eksporterer flest varer til, fortæller Bjarke Hansen, kommunikationsansvarlig, fra Fynsk Erhverv.

Organisationen på Albani Torv i hjertet af Odense er et af en håndfuld kontorer, som behandler de eksportdokumenter, som firmaer skal udfylde, når de vil eksportere varer. Det er Dansk Erhverv, der har bemyndiget Fynsk Erhverv til opgaven.

- Det er alle typer af virksomheder, som handler i området, som er det klart største eksportområde uden for EU for virksomhederne på Fyn, siger Bjarke A. Hansen.

Hele regionen

I disse dage er der særligt fokus på Iran, men hele regionen var i fokus, da Væksthus Syddanmark sidste år inviterede til konference om Mellemøsten.

70 virksomheder fra hele regionen dukkede op, fortæller vækstkonsulent med speciale i internationalisering hos Væksthus Syddanmark, Steen Nymann.

- Vi kan spore en stigende interesse fra firmaer i hele Region Syddanmark, men det er især de mellemstore og større virksomheder, som har kræfterne og ressourcerne til at løfte opgaven, siger vækstkonsulenten.

- Det kræver tid, tålmodighed og ressourcer til rejser og etablering af den personlige kontakt, som er altafgørende, hvis du vil handle med virksomheder i regionen, siger han.

Steen Nymann er ansat i regionens væksthus, men en del af hans løn kommer fra Eksportrådet. Og netop eksportmulighederne i Mellemøsten er de fynske virksomheder begyndt at få øje på.

- I et land som Iran bliver der flere muligheder, det er der ingen tvivl om, men der er generelt mange muligheder i regionen, siger Steen Nymann, som sender en slet skjult opfordring til de fynske virksomheder.

- Selv om vi havde 70 virksomheder til mødet sidste år, så var der flest fra det jyske, siger han.

- Mindre firmaer kan også få gavn af det, men det kræver tid og ressourcer, og derfor vælger mange at fokusere på nærmarkederne, siger han.

Fynske firmaer vokser i uropræget region

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce