Fynske energiselskaber skyder 20 millioner i Dansk Bredbånd

Adm. direktør i Dansk Bredbånd, Kim Sonne.

Fynske energiselskaber skyder 20 millioner i Dansk Bredbånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NET: NEF-Fonden og Energi Fyn medejere af bredbåndsselskab

Energiselskaberne NEF Fonden fra Kerteminde og Energi Fyn indtræder nu som landets første energiselskaber som aktionærer i Dansk Bredbånd A/S.

Det sker med et indskud på hver 10 millioner kroner samtidig med, at de eksisterende aktionærer Dansk Kapitalanlæg, ATP PEP og InnFond forhøjer deres aktieandel.

I alt tilføres Dansk Bredbånd A/S ny kapital for 78,6 millioner kroner.

Med aktieandelen bliver de to fynske energiselskaber mellemstore aktionærer, men den nøjagtige ejerandel oplyses ikke.

Energi Fyn, der dækker to tredjedele af det fynske el-marked, har som det største af de to fynske energiselskaber besluttet at bruge 400 millioner kroner til lægge bredbåndfibre i den fynske muld og har i den forbindelse allerede indgået en samarbejdsaftale med Dansk Bredbånd.

Ambitionerne er inden for fem år at have 35.000 kunder. Det svarer til over en tredjedel af de kunder, som Energi Fyn har på el-nettet i øjeblikket.

Administrerende direktør i Dansk Bredbånd Kim Sonne mener, at der for alle parter er store fordele at hente, når Energi Fyn og NEF Fonden træder ind som nye aktionærer.

- Vi bidrager hver med det, vi er gode til. Energiselskaberne etablerer infrastrukturen, og vi leverer bredbåndstjenesterne og fungerer som operatør, siger Kim Sonne.

Energi Fyn samarbejder allerede om projekter i Båring, Rynkeby, Odense og Svendborg.

Selskabet er markedsleder inden for fiberbaseret bredbånd.

Først med IP-telefoni

- Vi var de første, som tilbød private husstande 10 Mbit/s fiberforbindelser, de første som introducerede Video-on-Demand og de første, der leverede IP-telefoni til private. Den nye kapital sikrer, at vi fortsat kan være innovative og fastholde en målrettet og langsigtet vækststrategi, siger Kim Sonne.

Han forventer, at andre energiselskaber vil indtræde som aktionærer i løbet af det kommende halve år.

- Energiselskaberne kan være med til at præge udviklingen, og et af motiverne er vel også forsyningssikkerhed. På sin vis kan ejerskabet sammenlignes med Elsam, der leverer strøm. Vi leverer blot indhold i fibernettet i stedet for, siger Kim Sonne.

Ifølge Kim Sonne er Dansk Bredbånd endnu ikke løbet ind i kunder, der har valgt konkurrenten TDC's bredbåndløsninger på Fyn.

- Der har i Danmark hidtil kun været ét telenetværk, som operatørerne så måtte leje sig ind på. Det kan kun være til forbrugerens fordel, at der bliver skabt et alternativ, som kan fremme en konkurrencesituation, siger Kim Sonne.

Fynske energiselskaber skyder 20 millioner i Dansk Bredbånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce