Fynske digitaliseringseksperter uddanner ledige til job


Fynske digitaliseringseksperter uddanner ledige til job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I samarbejde med fynske jobcentre har virksomheden Tokerød Plus igennem det seneste år sendt 40 kursister på efteruddannelse i digitalisering - det giver omsætning for virksomheden selv og job til de ledige, viser erfaringerne fra de første seks måneder, og nu indledes samarbejde med uddannelsesinstitutuionen EAL.

De er selv eksperter i såkaldt digital rådgivning på medarbejder- og direktionsniveau i firmaer og virksomheder, men igennem det sidste halve år har den fynske virksomhed Tokerød Plus udvidet paletten med en decideret masterclass og efteruddannelse i brugen af ny teknologi, online tjenester og sociale medier.

Det har 26 beskæftigede og 14 ledige allerede benyttet sig af hos virksomheden, som både samarbejder med flere fynske jobcentre og nu også indleder et formaliseret samarbejde med uddannelserne på EAL, som giver såkaldte ECTS-point.

- Vi har lige startet det femte hold, hvor vi er begyndt at fokusere mere på ledige. Da vi startede, var det tiltænkt mellemledere og projektledere i virksomheder, som gerne ville lære at bruge ny teknologi i en kontekst, som styrker virksomhedens forretning, siger stifter og partner i firmaet, Harald Tokerød.

Efterhånden er der kommet flere ledige til, og af de første 14 ledige har de ni fået job, efter de har fået et eksamenspapir fra Tokerød Plus. Her fylder undervisningen allerede en fjerdedel af virksomhedens forretning.

- Det kan virke, som om vi skærer den gren over, vi sidder på, fordi vi selv lever af at rådgive. Men for os betyder det, at vi bliver holdt skarpe og udfordret, samtidigt med at det skaber vækst og ekstra omsætning. Og lige nu har vi markante planer om at skrue op for det i år, hvor vi kommer til at have større frekvens på holdene, siger han.

Fakta
Tokerød PlusTokerød Plus blev stiftet i 2016 af Harald Reedtz Tokerød.

Virksomheden rådgiver og hjælper virksomheder med såkaldt digital transformation, så ny teknologi og digitale platforme bliver en forankret del af en eksisterende forretning.

Firmaet har siden sidste sommer tilbud en såkaldt masterclass i digital transformation til eksempelvis projektledere og direktører i virksomheder og er i stigende grad også begyndt at samarbejde med a-kasser og jobcentre, så ledige også får adgang i form af et efteruddannelsesforløb.

Kurset løber over to en halv måned med fire hele dages undervisning, adgang til en digital platform og yderligere tre digitale uddannelsesdage. Det hele afsluttes med en eksamen, efter at kursisten har udarbejdet en digital strategi for en virksomhed eller et firma. Nogle af kursister er i praktikforløb i forbindelse med uddannelsen og skriver til sidst en digital strategi for praktikstedet.

I dag ejer stifteren selv de 90 procent af virksomheden, mens Thomas Olsen har den resterende del.

Thomas Olsen kom med som partner efter en mangeårig karriere i store corporate virksomheder som Yousee, TDC og Nespresso.

Der arbejder tre fuldtidsansatte i firmaet, som bor i Coworking PLus i Kochsgade i Odenses største arbejdsfællesskab, hvor Harald Tokerød også er med i gruppen bag.

Blandt Tokerød Plus' kunder er TRYG, Energinet, Arbejdernes Landsbank, Dragør Kommune, ITWGSE og Udvikling Fyn.

Ikke forankret i virksomheden

Hvis man følger lidt med på den tidligere finale-deltager i erhvervskonkurrencen Talent Fyns profiler på de sociale medier, så vil man hurtigt opdage, at stifteren selv rejser land og rige rundt og rådgiver i digitalisering i små og ofte store virksomheder. Nu har han og partneren Thomas Olsen altså kastet sig ud i at uddanne flere eksperter, og der er brug for de nye digitale fødselshjælpere i virksomhederne.

- Virksomhederne bruger ofte studerende eller praktikanter til at sikre deres digitale output og indsats - men de får det ofte ikke forankret i virksomheden, fordi det er unge mennesker, som ofte er videre hurtigt. Det er nødvendigt at forankre det i virksomheden, hvis man vil være sikker på, at det, man eksempelvis gør på de sociale medier, rent faktisk har en effekt på forretningen. Dem, vi underviser, lærer at koble den digitale indsats med forretningen, siger Harald Tokerød.

Han sidder med en kop kaffe ved et bord i arbejdsfællesskabet Coworking Plus i Kochsgade i midten af Odense, hvor han selv er med i partnergruppen. Her bor firmaet sammen med et væld af andre virksomheder, som i langt de fleste tilfælde er både digitalt og teknologisk velfunderede. Det er langt fra tilfældet hos alle virksomhedens kunder.

- Når vi rådgiver vores kunder kan vi se, at de efterspørger de kvalifikationer. I dag foregår den digitale indsats i mange firmaer uden retning eller evaluering. Der bliver ikke stillet kritiske spørgsmål som "virker det overhovedet, når jeg poster på Facebook" eller køber søgeordsoptimeringer hos Google for tusindevis af kroner. Hvis det ikke ender med, at der flytter nye kunder ind i forretningen, så er det lidt ligegyldigt, hvor aktiv du er digitalt, siger han.

Alle de studerende skal afslutte deres studie hos Harald Tokerød og Thomas Olsen med en større opgave, hvor de skal udforme en digital strategi for en virksomhed. Det har allerede givet flere af de studerende job i den konkrete virksomhed. De to partnere er også eksaminatorer, når de studerende præsenterer deres opgaver - og Harald Tokerød er ikke i tvivl om, hvad der er vigtigt for en virksomhed.

- For virksomhederne handler det om at tage stilling. Hvad vil de digitalt, hvad er relevant og virker det. Husk at evaluere og måle på det du gør, det er helt afgørende, siger han.

Hvis planen er god, så hjælper det gevaldigt på jobmulighederne for deltagerne, vurderer han.

- Det er en hjælp for vores kursister, fordi de får papir på det, det kan, men de kan også bruge den konkrete eksamensopgave, når de søger job, siger han.

Fynske digitaliseringseksperter uddanner ledige til job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce