Fynske banker skal tilbyde tidligere ansatte aktier


Fynske banker skal tilbyde tidligere ansatte aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fionia Bank og Sparekassen Faaborg dømt til at udlodde medarbejderaktier til tidligere ansatte.

Sø- og Handelsretten har dømt Lollands Bank, Sparekassen Faaborg, Fionia Bank, og Sydbank til at udlodde medarbejderaktier til tidligere medarbejdere, mens Sparekassen Lolland skal udlodde medarbejderobligationer til tidligere ansatte. Fire andre banker - Amagerbanken, Nørresundby Bank, Nordjyske Bank og Alm. Brand Bank frifindes pure i sagen. Det oplyser Finansforbundet.

Den såkaldte medarbejderaktiesag udspringer af en tidligere dom fra Sø- og Handelsretten. Finansforbundet førte sagen på vegne af tre tidligere medarbejdere i Jyske Bank, der havde bedt om at få en andel af de medarbejderaktier, Jyske Bank udloddede for 2003 og 2004. Aktierne blev nemlig udloddet på baggrund af resultater i den periode, de tre var ansat.

Jyske Bank afviste kravet med henvisning til, at de tre sad i opsagte stillinger, da aktierne blev udloddet, og at de derfor i henhold til ligningsloven ikke havde ret til aktierne.

Men retten gav i december 2005 Finansforbundet medhold i, at banken ikke kunne nægte sine tidligere medarbejdere en andel af de udloddede medarbejderaktier.

Flere sager på vej

Siden har Finansforbundet modtaget henvendelser fra flere end 2500 medlemmer, og kravene om medarbejderaktier og -obligationer fra tidligere ansættelsesforhold vedrører nu 42 virksomheder.

Foruden sagerne mod de ni nævnte banker skal Sø- og Handelsretten behandle en sag om medarbejderaktier til tidligere ansatte i Danske Bank, og Finansforbundets advokat, Jakob Goldschmidt, har netop udtaget stævning mod Trygvesta Forsikring og Max Bank, skriver Finansforbundets blad Finans.

Fynske banker skal tilbyde tidligere ansatte aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce