Fynsk vokseværk koster: T. Hansen-koncern tabte pusten

Bent Jensen startede T. Hansen i 90'erne - mest som en hobby - siden har det udviklet sig til en landsdækkende kæde med 81 butikker - seneste har han købt en norsk mindre kæde, som skal "males" blå, så det fynske logo kan blive udbredt i Norge. Integrationen af den norske virksomhed og andre koster dog på bundlinjen i koncernen, viser det nyeste regnskab. Arkivfoto

Fynsk vokseværk koster: T. Hansen-koncern tabte pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

T. Hansen-koncernen har haft gevaldigt vokseværk de senere år, hvor ejer Bent Jensen fra Middelfart har købt hjemlige konkurrenter og en mindre norsk kæde, som er udgangspunktet for en blå fynsk invasion i nabolandet. Omsætningen er vokset betragteligt med de mange indkøb, men det koster på bundlinjen at få nye virksomheder passet ind i koncernen, viser 2017-regnskabet.

Fynske Bent Jensen fortsætter med at udbygge sin store forretning, der er bygget på salg af autodele, knallerter, cykler og fyrværkeri i 81 danske butikker i sin kæde T. Hansen.

Det kan man se på omsætningen, men til gengæld koster det også penge at integrere nye virksomheder i koncernen og udvide antallet af medarbejdere mere næsten 200 nye ansatte på et enkelt år, viser det nyeste regnskab fra Jensens koncern.

Omsætningen er øget til 1,3 milliarder kroner i 2017-regnskabet fra holdingselskabet B.J. Holding, men de mange indkøb og udvidelser ikke mindst i Norge koster på bundlinjen i årets regnskab.

For første gang i mere end fem år går Bent Jensens forretning tilbage på bundlinjen, hvor overskuddet i 2017 lød på 61 millioner kroner i plus mod 106 millioner kroner sidste år. Det skal holdes op mod, at Jensens Hansen-imperium gik fra 1,1 milliard kroner i omsætning til 1,3 milliarder kroner i omsætning.

Fakta
B.J. Holding Middelfart A/S

Direktion: Bent Jensen

Ejer: Bent Jensen

Bestyrelse: Preben Jensen, Bent Jensen og Henrik Åris Rasmussen

Regnskab 2017 (16)

Omsætning: 1.375 mio. kroner (1.122)

Driftsresultat: 81 mio. kroner (132)

Resultat før skat: 82 mio. kroner (132)

Resultat efter skat: 61 mio. kroner (106)

Egenkapital: 579 (555)

Antal ansatte: 788 (594)

Norsk kæde skal farves blå

En del af den vækst skyldes ikke mindst, at Bent Jensen har fået nyt selskaber med i sin koncern, efter at han har overtaget såvel norske Torshov Bilrekvisita AS og Vestjysk Autodele A/S. Begge firmaer har ifølge ledelsesberetningen i det nye regnskab, der blev offentliggjort i weekenden, "krævet betydelige ressourcer at integrere" i løbet af 2017.

I Norge har Bent Jensen store forventninger til at kunne udbrede T. Hansens blå farve via sit opkøb, som følger efter en række andre opkøb udover det norske og vestjyske indkøb. Bent Jensen kom både med i det store internationale indkøbssamarbejde AD International og opkøbte konkurrenterne Krogslund Auto fra Odense og Mekonomen.

Egenkapitalen i koncernen er i dag på 579 millioner kroner, mens antallet af medarbejdere er steget til 788 mod 594 året før i det seneste regnskab.

Fynsk vokseværk koster: T. Hansen-koncern tabte pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce