Robotfirmaet Mir i Odense udvider topledelsen kraftigt med to erfarne virksomhedsledere.

Den ambitiøse robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (Mir) har store vækstplaner og gearer kraftigt op i ledelsen. To erfarne ledere er blevet ansat ved årsskiftet.

Ny salgsdirektør bliver René Tristan Lydiksen fra Kølstrup ved Kerteminde. Han har senest været marketingdirektør i Odense-koncernen Kompan, men her stoppede han i oktober efter blot syv måneder i jobbet. Tidligere har den 51-årige fynbo i tre et halvt år været administrerende direktør for Lego Education International - Legokoncernens selskab for produkter til undervisning. Før det havde han i fire år været direktør for salg og marketing i virksomheden Veksø. Han har også haft lederposter i PWC og Grey.

Den nye tekniske direktør er hentet hos Danfoss. Søren E. Nielsen, der bor i Sønderborg, har blandt andet været udviklingsdirektør i den store sønderjyske koncern, hvor han har været ansat i 17 år. Tidligere var han 10 år i Siemens. I Mir afløser han virksomhedens stifter, Niels Jul Jacobsen, der i stedet skal være direktør for strategi.

Kraftig vækst

Administrerende direktør Thomas Visti siger, at han er stolt af at kunne tiltrække erfarne kapaciteter til firmaet.

- Vores voldsomme vækst gør, at vi nu har brug for at styre og udvide direktionen med flere tunge profiler, siger Thomas Visti.

Mir har i det seneste år øget antallet af ansatte fra 27 til 60, og virksomheden regner med at have 110 medarbejdere i løbet af 2018. Man forventer i år en omsætning på 200 millioner kroner, hvilket vil være en kraftig stigning fra de 75 millioner kroner, der blev solgt for i 2017.

I øjeblikket er firmaet ifølge egne oplysninger den hurtigst voksende robotproducent. Mir laver robotter, der selv kan finde rundt, og som bruges til intern transport i virksomheder, hospitaler og andre store organisationer.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Fynsk robotvirksomhed buldrer frem: Tredoblet omsætning og fordoblet medarbejderstab på ét år

Fynsk robotvirksomhed buldrer frem: Tredoblet omsætning og fordoblet medarbejderstab på ét år

3
Robotfirma fejrer succes: Sender 75 ansatte på weekend i Barcelona

Robotfirma fejrer succes: Sender 75 ansatte på weekend i Barcelona

Alle vil med i robotklyngen: Investortræf trak mange til

Alle vil med i robotklyngen: Investortræf trak mange til