Odense-virksomheden On Robot lancerer en ny hånd til robotarme. Firmaet får samtidig den første af en række planlagte kapitalindsprøjtninger, der skal løfte de store vækstambitioner.

Fynske On Robot introducerer en ny griber til robotarme, der med en løfteevne på seks kilo overgår alle andre på markedet. Det skriver Odense-virksomheden i en pressemeddelelse. RG6, som det nye produkt hedder, har en række nye egenskaber, der ifølge On Robot selv understreger firmaets førerposition i industrien.

- RG6 er blevet til efter en omfattende undersøgelse blandt vore distributører i hele verden. Den er stærkere og har et større greb, som et stort antal kunder har efterspurgt, siger Head of Sales i Europa, Kenneth Bruun Henriksen, i pressemeddelsen.

Ifølge Kenneth Bruun Henriksen så er den nye robothånd så brugervenlig og sikker, at medarbejdere og robotter kan stå side om side og samarbejde.

- Som følge heraf bliver medarbejderne i stigende grad engageret og fascineret af mulighederne, i stedet for at blive skræmt af teknologien, siger Kenneth Bruun Henriksen.

Ny kapitalindskydning

Det er ikke længe siden, at virksomheden satte jagten ind på en ny direktør og otte nye medarbejdere for at efterkomme virksomhedens vokseværk. Dengang forklarede On Robot, at man havde en regulær gazella-vækst i vente, og at man allerede til foråret ville lave en lignende ansættelsesrunde. Den hastige udvikling koster penge, og derfor har ejerkredsen givet firmaet en kapitalindsprøjtning på cirka 3,5 millioner kroner.

- Vi lavede nyt budget i juli, og det er som følge af de planer, vi lavede i den forbindelse, at der nu kommer den første af en række kapitalindskydninger. Hvis alt går som planlagt, så kommer næste indskydning i starten af 2018, siger medejer Enrico Krog Iversen, der midlertidigt også agerer administrerende direktør, indtil den rette kandidat til jobbet er fundet.

- Pengene kommer fra de eksisterende investorer. Det er Vækstfonden, det er Thomas Visti, og det er mig selv og min familie, siger Enrico Krog Iversen, der tidligere har været hovedauktionær og øverste chef i Universal Robots, hvor førnævnte Thomas Visti var direktør.

  • fyens.dk