Fynsk rigmand rykker til Luxembourg


Fynsk rigmand rykker til Luxembourg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

65-årige Laurids Jessen bytter til januar strand-villaen i Svendborg ud med et nyt liv i Luxembourg sammen med sin kone
Man har en forpligtelse til at holde sig i gang, mener han

Laurids Jessen behøver ikke at arbejde mere. Men han kan ikke lade være. Vil ikke lade være.

Den 23. december rundede den erfarne virksomhedsdoktor og investor 65 år og kan derfor kalde sig folkepensionist. Men der er ikke meget blød hat og stok over Laurids Jessen, der i 2008 solgte sine aktier i den midtjyske virksomhed Blücher og inkasserede 230-250 millioner kroner til sit personlige investeringsselskab Danebroge.

Men det har ikke fået Laurids Jessen, som tidligere har opbygget det succesfulde VT Holding (senere Skako Industries), til at læne sig tilbage.

I stedet flytter han i starten af det nye år til Luxembourg sammen med sin kone for at starte en ny tilværelse.

- Der må gerne ske noget nyt. Tiden går utrolig stærkt, og når man nu er begunstiget af et godt helbred, så er det fristende at flytte til et centralt sted i Europa, hvor man er tæt på alting, siger Laurids Jessen, der absolut ikke har tænkt sig at bruge al sin tid på at spille golf og cykle i bjergene, selv om han holder meget af begge dele.

I oktober købte han nemlig Skive-virksomheden Schades Papir sammen med kapitalfonden Capidea og er nu bestyrelsesformand for den virksomhed, han selv var med til at sælge for fem år siden.

- Det var den mulighed, der bød sig, og jeg har altid holdt meget af det selskab. Nu skal det toptunes og tilpasses de forhold, som gælder i øjeblikket, siger han.

Flytningen til Luxembourg hænger også sammen med Laurids Jessens køb af 35 procent af Schades Papir, for virksomheden har salgskontor i Bruxelles og produktion i Bordeaux.

- Jeg kommer til at være tæt på mange af de interessante ting, der sker både forretningsmæssigt og kulturelt i Europa, siger han og glæder sig over, at han igen kan gøre brug af sine sprogkund- skaber.

Tysk falder sønderjyden naturligt, mens engelsk, spansk og arabisk er tillært, fordi han har arbejdet i det internationale erhvervsliv i hele sit liv.

Han har blandt andet boet i Sydamerika, indtil han for 24 år siden købte hus i Svendborg.

Det er vemodigt at sige farvel til villaen ved Svendborg Sund, men den bliver i familien, for det er sønnen, der har købt den.

- Det er svært at flytte fra Svendborg, hvor vi bor utrolig dejligt, men man skal passe på med at læne sig for meget tilbage og søge det trygge hele tiden. Man har en forpligtelse til at holde sig i gang. Både over for en selv og over for ens omgivelser, siger Laurids Jessen, der har det med at gøre sig bemærket i perioder.

Ikke mindst på grund af sin kontante og direkte facon samt de flotte økonomiske resultater, han har præsteret.

I 2003 skabte det ramaskrig, at han fik en bonus på 31,7 millioner kroner oven i sin årsløn på 3,5 millioner kroner.

I foråret kom han igen i mediernes søgelys, fordi han var tæt på at blive bestyrelsesformand og storinvestor i det børsnoterede vindmølleselskab Greentech.

Medierne gjorde et stort nummer ud af at fortælle, at han pludselig trak sig fra "magtkampen" i det grønne selskab, der tidligere har været kendt for sin kulørte ejerkreds med erhvervsmanden Erik Damgaard i spidsen.

Selv siger han, at det ganske enkelt viste sig at være uinteressant.

- Jo mere indblik jeg fik i tingene, jo tydeligere kunne jeg se, at det ikke var en interessant investering, siger han.

Fynsk rigmand rykker til Luxembourg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce