Fynsk politiker: Giv landbruget en milliard

Byrådsmedlem i Odense og folketingspolitiker Lars Chr. Lilleholt (V) vil lette landbruget for en milliard om året ved at afskaffe jordskatterne.
Foto: Jørgen Hansen

Fynsk politiker: Giv landbruget en milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Christian Lilleholt (V) vil lette landbruget for en milliard om året ved at afskaffe jordskatterne

Hver tredje fynske landmand er tvunget så langt ned i knæ, at det er banken, som bestemmer, om de kan fortsætte eller må sælge gården.

Derfor vil det fynske folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt (V) lette den økonomiske byrde for landmændene.

- Jeg foreslår, at man helt fjerner jordskatterne. Der skal ske noget ganske markant, siger Lars Christian Lilleholt. I den fynske landboforening Centrovice falder udspillet i god jord.

En torn i øjet

- Det er et utrolig godt forslag. Jordskatterne har været en torn i øjet på os gennem lang tid, siger formand i Centrovice Niels Rasmussen.

Forslaget vil koste samfundet en milliard kroner om året i manglende skatteindtægter.

- Det er klart, at vi kommer til at tage pengene ud af samfundshusholdningen. Men landbruget er i forvejen et af de erhverv, som bidrager mest til statskassen, siger Lars Christian Lilleholt.

Han mener ikke, man skal slå en streg over landmændenes gæld.

- Der er helt givet landmænd, som er ineffektive og har investeret ufornuftigt. Dem skal vi ikke hjælpe, siger Lars Christian Lilleholt.

- Men det er ved at gå op for både politikere og befolkningen, at vi skal forbedre vilkårene for de landmænd, som har opført sig fornuftigt, hvis vi vil sikre en høj landbrugsproduktion i Danmark, siger han.

Bankerne har tidligere fået hjælp fra staten gennem bankpakkerne, og Lars Christian Lilleholt mener, at tiden er inde til at give landmændene en håndsrækning.

- I Venstre er der meget stor interesse for at sikre bedre vilkår for landbruget, siger Lars Christian Lilleholt.

Mandag har den fynske landboforening, Centrovice, indkaldt alle de fynske folketingsmedlemmer til et møde om situationen i landbruget.

Syv har tilmeldt sig.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag

Fynsk politiker: Giv landbruget en milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce