- I EU har vi en klar målsætning om, at mere transport skal væk fra vejene og ud på vandet. Så er det da underligt, at man bare ser til, mens et værft lukker.

Det siger Dan Jørgensen, socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, efter, at det i går kom frem, at fremtiden for Lindøværftet angiveligt ser mere dyster ud end nogensinde før.

- EU-Kommissionen må fremlægge en handlingsplan for, hvordan vi undgår værftsdød i EU. Det har jeg i dag skrevet til kommissionen. Ligesom jeg helt specifikt har spurgt til, hvad den vil gøre for Lindøværftet, og hvad man mener, den danske regering kan og bør gøre for at støtte værftet inden for de konkurrenceregler, der nu gælder. Vi skal have skabt efterspørgsel efter Lindøværftets produkter. Så banalt er det, siger Dan Jørgensen, der er født og opvokset på Fyn.

- Vi skal have skabt efterspørgsel efter Lindøværftets produkter. Så banalt er det.

- Alle, der kender bare lidt til Fyn, ved, hvor meget Lindø betyder for os. Det værste er selvsagt alle arbejdspladserne, men i det hele taget er værftet jo noget, alle fynboer er stolte af. Det vil virkelig være en sorgens dag, hvis værftet må lukke, siger Dan Jørgensen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1100 nye job efter værftslukning

1100 nye job efter værftslukning

Lindø-stop vil tredoble ledighed

Lindø-stop vil tredoble ledighed

Lindø har kig på olieskibe

Lindø har kig på olieskibe