Fynsk politi går forrest mod mobilen


Fynsk politi går forrest mod mobilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En skærpet indsats er nødvendig, hvis ikke brugen af mobiltelefoner i trafikken skal komme helt ud af kontrol.

Det mener vicepolitiinspektør Peder Pedersen fra Rigspolitiets Færdselsafdeling på Fyn.

- Det hører ingen steder hjemme, at man taler i telefon i trafikken. Man har jo opmærksomheden på den man taler med og ikke på trafikken, siger Peder Pedersen.

En skærpet indsats på Fyn har foreløbig kostet 378 odenseanere en bøde på 500 kroner i år. Det er fem bøder mere end i hele 2003.

- Det her problem er eksploderet, og selv om vi ind imellem laver målrettede kampagner, får vi stadig kun fat i en brøkdel. Vi har jo også andre områder, som er højt prioriteret, siger han.

Selv om der kun er regler mod håndholdte mobiltelefoner, gør Peder Pedersen opmærksom på, at færdselsloven også siger, at man skal udvise hensyn og agtpågivenhed. Det betyder, at man godt kan blive stoppet, hvis man ikke har fokus på trafikken.

Det var årsagen til at en motorcykelbetjent for nylig stoppede en lastbilchauffør, der sad og bladrede i en bog.

Det viste sig, at chaufføren talte i telefon med sin bror, der kørte rundt i en lastbil i England. Den fynske chauffør var så i gang med at bladre i kortbogen for at lege vejviser for sin bror.

- Vi ser chauffører, der nærmest styrer et enmandsbetjent kontor, mens de kører. Det er en udvikling, der skal stoppes, siger Peder Pedersen.

Andre opgaver vigtigere

På landsplan er der ikke samme fokus på mobiltelefonerne. Stigningen i bøder tegner til at blive minimal i år.

- Der er ikke sat ekstra hårdt ind på det her område. Jeg mener ikke, at vi ville anvende vores ressourcer fornuftigt, hvis vi lavede en landsdækkende razzia mod mobiltelefoner, men vi stopper dem jo, hvis vi står der alligevel, siger vicepolitiinspektør Asger Kristensen fra Rigspolitiets Færdselsafdeling i København.

Han gør opmærksom på, at politiet prioriterer indsatsen på områderne sikkerhedssele, spirituskørsel og hastighed.

- Selvfølgelig tager vi mobiltelefonerne meget seriøst, og vi skriver sagerne, hvis en patrulje kører efter en, der taler i telefon. Men det er en dum sag, for hvis en modkørende bilist taler i telefon, er sagen ikke stor nok til, at man vender om og sætter efter bilisten, siger Asger Kristensen.

Sådan ser man ikke på det i den fynske afdeling.

- Vi sætter fokus på mobiltelefonerne igen i eftersommeren med en målrettet indsats, siger Peder Pedersen.

Fynsk politi går forrest mod mobilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce