Fynsk overskud sætter rekord: Kims tjener en formue på chips og chokolade

Administrerende direktør Kim Munk har haft en heldig hånd i sin ledelse af Kims. Siden hans start i slutningen af 2011 er overskuddet steget næsten 40 procent, mens omsætningen kun er steget fem procent. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Fynsk overskud sætter rekord: Kims tjener en formue på chips og chokolade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snacksfabrikken Kims i Søndersø bliver ved med at præstere rekordoverskud. Det er blandt andet nye varer som chokolade og slik, der har sørget for, at overskuddet er lettet i løbet af de seneste fire år.

Det har stort set altid været en rigtig god forretning for Kims at producere snacks og andre hyggespiser til danskerne, men i de seneste otte år er pengene rullet ind i den norskejede virksomhed med kraftig stigende hastighed.

Det viser regnskabet for 2017, som netop er blevet offentliggjort. Her steg overskuddet med fem millioner kroner og endte på 162 millioner kroner før skat.

Det tal er langt over dobbelt så stort som overskuddet i 2008, da de to seneste vækstperioder begyndte. Efter at have ligget på et niveau lidt over 60 millioner kroner steg overskuddet fra 2009 til 2012 kraftigt. Herefter fulgte et år med nedgang, og fra 2013 begyndte en ny periode med stejlt stigende overskud, som ifølge regnskabet ventes at fortsætte i 2018.

Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S
Hjemsted: Søndersø

CVR-nummer: 15 23 38 77

Direktion: Kim Munk

Bestyrelse: Ann-Beth Nina Johannesen Freuchen (formand), Rolf Arnljot Strøm (næstformand) og Sjur Eilif Skjæveland samt Leif Pedersen og Susanne Pedersen (medarbejdervalgte)

Regnskabstal 2017:

Omsætning: 683 millioner kroner (2016: 668)

Overskud af primær drift: 162 millioner kroner (2016: 158)

Overskud før skat: 162 millioner kroner (2016: 157)

Overskud efter skat: 118 millioner kroner (2016: 122)

Egenkapital: 205 millioner kroner (2016: 239)

Antal ansatte: 185 (2016: 181)

Chokolade sender salget op

Der er to årsager til den gode udvikling i Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S som virksomheden nu hedder formelt:

For det første er det lykkedes at øge omsætningen med 23 procent på ni år. Det er ikke så let, når man som Kims allerede havde en meget stor andel af markedet.

At det alligevel er lykkedes, skyldes blandt andet, at man har sendt nye typer produkter ud på hylderne under Kims-navnet. Nogle af dem har været i den traditionelle chips og snacks-gruppe, og desuden er man gået ind på nye områder - blandt andet chokolade og lakrids.

Det er gået fremad med de nye produkter, men fremgangen har ikke været lige så hurtig, som ledelsen havde forventet.

Mindre fedt og salt

Den anden årsag til fremgangen er, at det er lykkedes at få en større del af hver salgskrone til at ende som indtjening. For 10 år siden var det mellem 10 og 15 procent af salgsindtægterne, der blev til overskud før renter og skat, men i 2017 var tallet steget til et højt niveau på 24 procent.

Det gode resultat tyder på, at Kims igen til nytår kan ses på vores liste over de største overskud på Fyn, hvor virksomheden traditionelt er repræsenteret hvert år - sidste gang på plads nummer 14.

Kims skriver i ledelsesberetningen, at virksomheden har fokus på, at flere og flere danskere vejer for meget. Foreløbig har det fået firmaet til at lancere en type popcorn med mindre fedt end de traditionelle, og man arbejder på at lancere nye produkter med mindre salt.

Fabrikken har i 2017 installeret nyt udstyr, så produktionen i Søndersø nu kan opvarme i gennemsnit 300 husstande om året.

Fynsk overskud sætter rekord: Kims tjener en formue på chips og chokolade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce