Fynsk opfinder pudser advokat på Totalkredit

Rudi Rusfort Kragh føler sig snydt af Totalkredit, der lige for tiden slår på reklametromme for miljøberegneren på nettet.
Foto: sonnich jensen

Fynsk opfinder pudser advokat på Totalkredit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudi Rusfort Kragh mener, at kreditselskabet har stjålet hans idé til en web-baseret energiberegner

Rudi Rusfort Kragh, indehaver af de sydfynske firma Husets Web, har nu fået en advokat se på striden med kreditselskabet Totalkredit om opfinderens web-baserede energiberegner, der kan beregne, hvor meget husejere kan spare ved at efterisolere deres huse,

Det bliver den odenseanske Kielberg-advokat Jørn Frøhlich, der skal vurdere, om Rudi Rusfort Kragh har noget at komme i sin kritik af Totalkredits "Miljøberegneren", som netop nu lanceres i tv- og radioreklamer.

Rudi Rusfort Kragh mener, at den er stort set identisk med den beregner, han præsenterede for kreditselskabet i maj i år, efter at den var blevet lanceret på nettet i april og omtalt i flere medier.

- Der er forskellige energiberegnere på nettet, men der er stort set ingen lighedspunkter med min, mens der er 33 lighedspunkter med Totalkredits, påpeger han.

Ifølge opfinderen lavede i slutningen af maj en aftale om en hensigtserklæring med Totalkredit, men juni meddelte kreditselskabet, at man ville bruge en anden leverandør. Det accepterede Rudi Rusfort Kragh, som dog blev noget overrasket, da han på et møde for få uger siden med firmaet om andre fremtidige samarbejder, blev præsenteret for Totalkredits miljøberegner.

- Jeg oplevede, at jeg reelt havde været i konkurrence med mig selv - og tabte, siger han.

Ubegribeligt

Totalkredits marketingchef, Ole Lund, afviser, at man har lånt fra Husets Web.

- Det har været en helt normalt procedure, hvor vi som altid har forhandlet med to leverandører. Det er jeg sikker på, Husets Web vidste, og vi valgte så den, der passede bedst til os. Det er mig ubegribeligt, hvordan vi er nået hertil, siger han.

Totalkredit har allerede bedt en advokat se på sagen, og meldingen er ifølge Ole Lund, at Totalkredits "Miljøberegneren" er sin egen. Samtidig har Totalkredits leverandør, et andet lille iværksætterfirma med navnet Natur-Energi, forklaret, at der er tale om to forskellige systemer.

- Vi har ingen interesse i at tage noget fra små iværksættere, som vi meget gerne samarbejder med, men her er der altså en, som blev skuffet, siger han.

Berørt

Ole Lund føler sig berørt på egne og Totalkredits vegne over Rudi Rusfort Kraghs reaktion og har tilbudt Husets Web 50.000 kroner for indsatsen.

- Vi vil prøve at kompensere for den mødetid og de timer, Rudi har lagt i det, og det er usædvanligt for os, siger Ole Lund.

Rudi Rusfort Kragh har dog afvist tilbudet, og Ole Lund føler ikke, at han kan gøre mere - hvis sagen bringes videre, vil det være advokaterne, som tager over, lyder budskabet.

Fynsk opfinder pudser advokat på Totalkredit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce