Fynsk motionskæde i fin form


Fynsk motionskæde i fin form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNSKAB: Fin Form vil hjælpe overvægtige børn af med kiloene
Stadig flere børn har problemer med T-shirten, der strammer over maven - og det er ikke, fordi musklerne strutter.

Tværtimod er der for meget cola og computerspil på hverdagsmenuen.

Det har motionskæden Fin Form med base i Tommerup nu taget konsekvensen af.

Fin Form, der var den første motionskæde herhjemme, der tilbød vægttabskurser for børn, har udbredt tilbuddet til alle 11 centre i kæden.

- Da vi overtog vores center i Randers, gav amtet tilskud til overvægtige børn. Fra at være vægttab til børn er det nu blevet et bredt tilbud om motion til børn i alle vore centre. For mig at se er fede børn landets største helbredsmæssige problem. Det er en bombe både økonomisk og helbredsmæssigt under vores samfund, siger Leif Christensen, der startede sin forretning under beskedne vilkår i Tommerups forsamlingshus for 20 år siden.

Ifølge Leif Christensen bestræber motionscentrene sig på at udvide motionsbegrebet, så det ikke bare bliver surt slid med vægte og tunge maskiner.

Katten af tønden

- Vi bruger for eksempel svømmehallerne, laver lidt boksetræning, bowler, løber på rulleskøjter, cykler eller går ture. Til fastelavn slår vi katten af tønden sammen med børnene, siger den fynske fitnesscenter-ejer.

Ifølge Leif Christensen er der stor forskel på, om kommunerne vil yde tilskud. Det samme gælder amternes tilskud til voksne, der går til træning med motion på recepten for at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Cirka en tredjedel af de 22.000 medlemmer henvender sig af helbredsmæssige grunde til centrene, oplyser Leif Christensen.

- Cirka 20 procent af dem, der kommer i centrene, er i god form i forvejen, cirka 60 procent har behov for at træne, mens de sidste 20 procent er svære at fastholde, siger Leif Christensen.

Mens landets fitnesscentre i starten sloges om de unge og smarte 20 procent, der allerede havde flad mave, når de mødte op i centret, er det de 60 procent med håndtag på siden og deller under hagen, som kampen gælder i dag.

Livskvalitet

Kædens vision er ubeskedent at forbedre danskernes livskvalitet ved at hjælpe dem til bedre sundhed og velvære.

- I Herning er vi fornylig blevet godkendt, så lægen kan sende patienter med fire definerede livsstilssygdomme til en fysioterapeut i centret, der kan gennemføre den relevante undersøgelse og lægge et motionsprogram. Vi forsøger nu at udbrede modellen til vore øvrige centre, siger Leif Christensen.

Den fynske fitness-kæde med en omsætning på over 50 millioner kroner åbnede sidste år motionscenter nummer 11 i Assens, hvor man som noget nyt har etableret sig på franchisebasis.

De øvrige steder i landet ejer Leif Christensen centrene helt eller delvis.

Fin Form er i dag udover Assens repræsenteret i Tommerup, Faaborg, Svendborg, Århus, Randers, Esbjerg, Kolding, Herning, Tønder og Glostrup, og Leif Christensen har mod på yderligere ekspansion, hvis den rigtige lejlighed og mulighed byder sig.

Det kunne være eksisterende centre, som ønskede en franchiseaftale.

- Der er ikke aktuelle planer på bordet, men jeg får hele tiden mange henvendelser blandt andet fra udlejere, som gerne vil tilbyde lokaler, siger Leif Christensen, der især har øje på byer, der mindst tæller 20.000-30.000 indbyggere.

I dag styres kædens administration, markedsføring, konceptudvikling og økonomi med fem ansatte fra et nyt hovedkontor på torvet i Tommerup.

Fin Form Holding gav sidste år et overskud på 525.000 kroner efter skat - en forbedring på 235.000 kroner. Ifølge Leif Christensen afspejler regnskabet, at det går den rigtige vej i koncernen, men der er ikke tale om noget kon-cernregnskab, hvor omsætningen kan aflæses. Selskabet er desuden et delvist administrationsselskab.

De underlæggende regnskaber viser, at Faaborg, Randers, Esbjerg og Herning gav underskud sidste år. De øvrige gav overskud.

- Esbjerg og Herning købte vi af motionskæden Sats i 2003, og trods underskuddet er vi faktisk meget tilfredse. Fra et millionunderskud har vi nu skabt balance. Faaborg og Randers har været lidt langsomt at få i gang, men de giver også overskud nu, siger Leif Christensen.

Han ser stadig uopdyrkede muligheder i provinsen, mens markedet lige nu er mættet i hovedstaden.

- Det er faktisk kun os og kæden Equinox, der har valgt at ekspandere i provinsen, siger Leif Christensen.

Han lægger ikke skjul på, at han tilhører den gruppe af virksomhedsejere, som amerikanerne kalder socks and shorts.

- Vi kommer selv fra miljøet, vi kan lide at træne, og det er vores styrke. Vi har siden hen lært at tage forretningstøjet på blandt andet med hjælp fra det svenske firma Fitness Support. Vi køber velafprøvede markedsføringskampagner, kører salgskurser for personale og kurser for ledere og souschefer, fortæller Leif Christensen. Ifølge den fynske fit- nesscenter-ejer tjener branchen nu generelt penge - ikke mange, og en stor del af opsparingen bliver brugt til at ekspandere eller bringe sig i stilling til yderligere ekspansion.

Fynsk motionskæde i fin form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce