Fynsk møbelkæde: Islandsk ejer trækker sig

Henry og Millie Johansen valgte rigtigt, da Biva blev solgt for omkring en halv milliard kroner i 2006. Siden er det gået skidt for møbelkæden, og nu vil den islandske storaktionær, ALMC, ud af foretagendet. Arkivfoto.
Foto: John Fredy

Fynsk møbelkæde: Islandsk ejer trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en klog beslutning, da Henry Johansen og hans datter, Mille Korsdal Rafn, i 2006 solgte familievirksomheden Biva til to kapitalfonde for over en halv milliard kroner.

Siden den fynske møbelkæde Biva for syv år siden blev solgt til Odin Equity Partners og Dania Capital for 560 millioner kroner, er det gået ned ad bakke for kæden, der blev elsket og hadet for sine tv-reklamer, som altid sluttede med ordene "vi ses - i Biva!".

Stadig færre danskere har tilsyneladende haft lyst til at mødes med nogen i Biva. I 2009 måtte møbelkæden gå i betalingsstandsning, og det er endnu ikke lykkedes at skabe et overskud.

For nylig har det været nødvendigt at skyde yderligere 27 millioner kroner ind i virksomheden - ifølge Børsen er Biva så presset, at kæden har måttet bede sine leverandører om længere kreditter.

Det er nu blevet for meget for storaktionæren ALMC - tidligere kendt som Straumur, en islandsk investeringsbank der overtog aktiemajoriteten i Biva i 2009. ALMC har besluttet at trække sig ud af Biva, skriver Børsen mandag.

- Det går fint

Mens det går skidt for Bivas nye ejere, kan stifteren, Henry Johansen, glæde sig over, at hans talent for forretning fortsat ikke fejler noget:

I regnskabsåret 2011/12 gav hans investeringer i ejendomme et overskud på 139 millioner kroner før skat og bragte dermed egenkapitalen i Boka-koncernen - som ejes af Henry Johansen - op på 712 millioner kroner.

- Det går da ret fint, siger Henry Johansen til Børsen.

Fynsk møbelkæde: Islandsk ejer trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce