Fynsk milliard-firma: Vores udvikling bliver helt crazy i år

Antallet af medarbejdere hos Universal Robots er steget voldsomt de senere år - og i år forventer adm. direktør Jürgen von Hollen en "crazy" udvikling, siger han til Fyens Stiftstidende. Foto: Jens Wognsen

Fynsk milliard-firma: Vores udvikling bliver helt crazy i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universal Robots hovedkvarter hører til i Odense, men robotfirmaet løber snart tør for plads, fortæller adm. direktør Jürgen von Hollen. Han skal have en udvidelsesplan klar før udgangen af første kvartal, hvis den nuværende adresse skal følge med firmaets udvikling.

Virksomheden har allerede nået målet om en milliard kroner i omsætning, men ifølge adm. direktør Jürgen von Hollen er fynske Universal Robots (UR) snart klar til at præsentere yderligere nogle udviklingstal, som han selv kalder "helt crazy" i et interview med Fyens Stiftstidende.

- Vi offentliggør alle tal for, hvordan virksomheden udvikler sig, senere på foråret, når vi offentliggør vores regnskab. Der vil vi bl.a. fortælle, hvor mange medarbejdere, vi er nu, og hvor mange vi regner med at være ved udgangen af 2018, det er en helt crazy udvikling, siger direktøren.

Allerede nu fortæller direktøren dog, at udviklingen gør det nødvendigt at se på en ny plan for hovedkvarteret på Energivej.

- Vi arbejder på en udvidelsesplan, som skal være færdig ved udgangen af første kvartal. Det er nødvendigt, når vi skal skalere virksomheden og samtidigt blive boende i Odense, siger han og understreger, at UR hører til i Odense.

- Universal Robots har ikke planer om at flytte sit hovedkvarter fra Odense, siger Jürgen von Hollen.

Robotvirksomheden flyttede ind i de 12.000 kvadratmeter på Energivej, hvor man bor i dag, tilbage i 2014.

- Vores hovedkvarter ligger i Odense, det ligger fast. Det er til gengæld ikke en mulighed ikke at vækste, siger han.

Siden den kommercielle start i 2008 har UR lanceret tre udgaver af sin robotarm - UR5, UR10 og UR3. Foto: Michael Bager
Siden den kommercielle start i 2008 har UR lanceret tre udgaver af sin robotarm - UR5, UR10 og UR3. Foto: Michael Bager

Lige nu: 31 ledige stillinger

Derfor skal der investeres i både bygninger, teknologi og ikke mindst mennesker. I øjeblikket har virksomheden 31 ledige stillinger slået op i jobdatabasen hos Odense Robotics, men helt præcist hvor mange ansatte, der er i virksomheden i dag, vil han dog først ud med senere på året. Da han tiltrådte i 2016, var der 300 medarbejdere i UR.

- Vi kan og skal investere i teknologi og bygninger, men det bliver vores største opgave at finde de rigtige mennesker og de bedste medarbejdere. Det er det i hele industrien, som kun får det sværere med den opgave, siger han.

De medarbejdere skal være med til at sikre den fortsatte udvikling og produktion af den blå, fleksible robotarm, som findes i de tre varianter UR3, UR5 og UR10. Derudover har UR lanceret den åbne platform UR+, hvor integratorer og virksomheder - i partnerskab med UR - kan udvikle teknologi og software, som anvendes med UR-armen.

Fynsk milliard-firma: Vores udvikling bliver helt crazy i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce