Fynsk mægler overtager erhvervskæden hos Home

Henrik Bendix Poulsen-Svane overtager sammen med en kollega hele Home Erhverv-kæden i Danmark. Foto: Lasse Hansen

Fynsk mægler overtager erhvervskæden hos Home

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han har lige stået bag en af de største ejendomshandler på Fyn nogensinde, og nu har erhvervsmægler Henrik Bendix Poulsen-Svane så købt hele Home Erhverv-kæden med otte afdelinger, hvor han i forvejen ejer Home Erhverv på Fyn og kontoret i Jylland Syd med base i Kolding.

Han har stået bag en af de største ejendomshandler på Fyn med salget af Nørrehus i Odense, som især er fyldt op af uddannelsesinstitutionen Tietgen, for 200 millioner kroner i en handel med en svensk køber.

Nu er ejeren af Home Erhverv Fyn, Henrik Bendix Poulsen-Svane, så part i en stor handel, hvor hans egen mæglerbutik i Odense og Home Erhverv Jylland Syd i Kolding, som han også driver, blandt andet indgår. Poulsen-Svane, der har haft ansvaret i Odense-kontoret siden 2015, har sammen med en anden Home-franchise-tager, Mikkel Søby, der har København, Helsingør og Hillerød, købt hele mæglerkæden af Home A/S.

Ligesom andre aktører på boligmarkedet for ejendomsvirksomheder - herunder Nybolig - har Home A/S besluttet at sælge sine erhvervsmægler-forretning fra for i stedet at koncentrere sig om det private boligmarked, så valget stod mellem at købe butikken selv eller få en ny ukendt ejer ind, lyder det fra 41-årige Henrik Svane.

- Vi havde valget mellem at vente på, at de måske solgte til tredjemand eller selv købe og være med til at bestemme retning og tage styringen, så det valgte vi, siger Henrik Svane til Fyens Stiftstidende.

Hos Danske Bank er man tilfreds med salget til Svane og Søby. Samtidigt glæder man sig over, at man nu kan fokusere på det private boligmarked i sine 167 mæglerforretninger, oplyser adm. direktør i Home A/S, Uffe Dreyer.

- Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere, udtaler Uffe Drejer.

Fakta
Henrik Bendix Poulsen-Svane.41 år, født og opvokset i Odense.

Uddannet ejendomsmægler. Ejer af Home Erhverv i Odense og i Kolding, har netop overtaget hele Home Erhverv fra Home A/S sammen med franchisetageren fra Home Erhverv i København, Hillerød og Helsingør. Desuden består Home Erhverv af afdelingerne i Roskilde, Aarhus og Herning.

Henrik Svane har været indehaver af Home Erhverv Fyn, med base i Odense og Home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015. Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Henrik har tidligere været ansat ved både Colliers og EDC Erhverv Poul Erik Bech, i København, hvor han har arbejdet med erhvervs- og investeringsejendomme i 10 år. Han startede sin erhvervskarriere for 20 år siden ved Lego, som han arbejdede for i syv år, heraf fire år uden for Danmarks grænser. Henrik er uddannet ejendomsmægler og har desuden en HD i finansiel rådgivning fra SDU.

Bor i Odense med sin hustru og to tvillingedrenge.

Udvikle forretningen

Home a/s er en del af Danske Bank-koncernen som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark. Overdragelsen er pr. 1. december 2018, og de otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

- Da jeg selv har de to og Mikkel tre på Sjælland, har vi et godt kendskab til kæden, og desuden har vi i forvejen et rigtig godt samarbejde med de øvrige tre kontorer, lyder det fra Henrik Svane, som forventer et fortsat samarbejde med Danske Bank i den nye konstruktion.

- Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde, siger Henrik Svane.

De to nye ejere har nu retten til Home-navnet de næste halvandet år, men så skal der også findes et nyt navn og brand til kæden. Det er Henrik Svane dog ikke nervøs for, for det er ikke navnet, der har størst betydning for succes, understreger han.

- Det hander i højere grad om mennesker og det netværk, de har, som har værdi i butikkerne, og det er intakt. Det er der, jeg ser værdien, så det er jeg ikke nervøs for, men det er klart, at vi enten skal finde et nyt brand eller en ny samarbejdspartner måske, siger han.

Han forventer at kunne udvikle kæden yderligere i et marked, hvor han har oplevet en stigende aktivitet ikke mindst i hjembyen Odense.

- Der er igen kommet en meget stor appetit på en by som Odense både fra de store aktører som pensionskasser og andre i forhold til for en del år siden, siger Henrik Svane.

- Vi skal fortsætte med at arbejde hårdt, og så er jeg sikker på, at det bliver en god forretning, men selvfølgelig er det et sats, for ingen kender fremtiden, og ejendomsmarkedet er på et relativt højt niveau lige nu. Men vi forventer, at vi kan udvikle kæden yderligere og tage flere markedsandele, siger Henrik Svane.

Han ønsker ikke at oplyse købssummen efter aftale med sælgerne i Danske Bank.

- Det har vi aftalt indbyrdes, at vi holder for os selv, siger han.

Fynsk mægler overtager erhvervskæden hos Home

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce