Fynsk madgigant sagsøger konkurrent


Fynsk madgigant sagsøger konkurrent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RETTIGHEDER: Kokken og Jomfruen i retssag mod Jysk Diner ApS
En bitter kamp om retten til at drive cateringvirksomhed udspilles for tiden i retssale over hele landet.

Stridens parter er den fynske cateringvirksomhed Kokken og Jomfruen, og den ny-startede jyske konkurrent "Jysk Diner ApS", der begge leverer traditionel festmad ud af huset.

Uenighederne, der indtil videre har resulteret i syv retssager, drejer sig om retten til navne og et gammelt menukatalog, der måske er en efterligning.

- Spørgsmålet er, om Jysk Diner har kopieret Kokken og Jomfruens forretningskoncept. Hvis man lægger en betydelig indsats i udviklingen af konceptet, giver markedsføringsreglerne beskyttelse imod decideret slavisk kopiering, siger Kokken og Jomfruens advokat, Lars Høj Andersson. Desuden mener den fynske virksomhed, der havde et resultat på 12,5 millioner kroner sidste år, at den jyske konkurrent har taget deres navn. Udover navnet "Kokken og Jomfruen", er virksomheden registreret med syv binavne, blandt andet Jydsk Dinertransportable ApS.

- Det her er en stor virksomhed, der gør alt for at dræbe Jysk Diner, siger Jysk Diners advokat, Jesper Ørskov Nielsen.

Langvarig konflikt

De to sager er den seneste udvikling i en lang række retssager mellem de to virksomheder, der startede kort tid efter at Jysk Diner ApS registrerede navnet "Jysk Diner ApS" i juni 2003 og begyndte sin drift.

Umiddelbart derefter - 21. august 2003 - registrerede Kokken og Jomfruen otte nye binavne - blandt andet "Jydsk Dinertransportable" og "Jydsk Diner".

Et par dage senere - 2. september, registrerede Jysk Diner fire nye binavne - blandt andet "Kokkens Diner".

Så var jorden gødet for en langvarig konflikt mellem de to virksomheder.

- I mine øjne var det et udtryk for chikane, at Kokken og Jomfruen registrerede binavnene. Kokken og Jomfruen er jo et indarbejdet navn, siger Jesper Ørskov Nielsen, der fortæller, at Jysk Diner registrerede de fire binavne for at være sikker på at have et navn, hvis Kokken og Jomfruen skulle få ret til at bruge navnet "Jysk Diner".

Den jyske cateringvirksomhed lagde sag an, for at Kokken og Jomfruen skulle få forbud mod at bruge navnet "Jydsk Diner".

Kamp om kunderne

Problemet for Jysk Diner var, at når kunderne ledte efter cateringvirksomheden på nettet, fandt de frem til Kokken og Jomfruen i stedet for.

- Sandsynligheden er til stede for, at de kan stjæle kunder på den måde. Det eneste formål med det her er at forsøge at holde os væk fra markedet, siger Jesper Ørskov Nielsen.

Tvisten endte med, at retten i Svendborg gav fogedforbud mod, at Kokken og Jomfruen brugte navnet.

Kort efter afgørelsen startede Kokken og Jomfruen en sag mod Jysk Diner - de mente, at Jysk Diners katalog er en kopi af Kokken og Jomfruens. Sagen blev behandlet i byretten i Århus for et halvt år siden, og dommen lød, at kataloget ikke er en kopi.

Kokken og Jomfruen ankede til landsretten. På onsdag afgøres det, hvornår Østre Landsret i København skal tage stilling til, om jyderne har kopieret det fynske menukort.

Desuden venter en sag om navnet "www.jydsk-diner.dk" i Sø- og Handelsretten i København til november.

- Kokken og Jomfruen har været på markedet i 15 år - og de har været alene lidt for længe. Det øjeblik de møder lidt konkurrence, reagerer de ved at forsøge at lukke konkurrenterne ude, siger Jysk Diners advokat, Jesper Ørskov Nielsen.

Vinder Kokken og Jomfruen retssagen om kataloget, får de ikke videre konsekvenser for Jysk Diner. De har allerede ændret både udseende og indhold af deres katalog siden. Og det har Kokken og Jomfruen i øvrigt også, oplyser Jesper Ørskov Nielsen.

Fynsk madgigant sagsøger konkurrent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce