Fynsk it-firma i raketfart


Fynsk it-firma i raketfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNSKAB: Globalt IT Systems i Odense vokset fra to til 26 ansatte siden 2002
Det er gået med stormskridt, siden Kurt Christensen forlod Columbus IT Partner sammen i 2001 med kollegaen Carsten Thomsen for at stå på egne ben.

Efter seks måneder måtte de to erkende, at de ikke kunne blive enige om at drive forretning sammen, men i dag har Kurt Christensen til gengæld 25 andre kolleger i it-virksomheden Global IT Systems.

Virksomheden er vokset med kæmpeskridt på grund af sin kompetence inden for Microsoft-økonomisystemer som XAL og Axapta.

Kurt Christensen er selv hovedaktionær med 45 procent af aktierne, andre 45 procent ejer medejeren af CT Coin Claus Tolgaard, mens to medarbejdere deler de sidste 10 procent.

Første regnskabsår, da virksomheden blot talte otte medarbejdere, gav et overskud på 479.000 kroner.

Det netop afleverede 2003-regnskab har til gengæld kostet et underskud på bundlinjen på 566.000 kroner.

Det koster at vokse hurtigt, og underskuddet var ventet. I år budgetteres der med overskud ikke mindst efter et stigende antal ordrer, blandt andet er Lalandia kommet med i kundeporteføljen.

Global IT Systems, der har adresse på Rugårdsvej i Odense, betjener i dag 130 faste kunder på økonomisiden, mens man sælger Microsoft-software til cirka 50 faste kunder.

Kurt Christensen startede i 1989 som ansat hos Dolberg Data på Blangstedgaardsvej, blev direktør i 1994 - en titel han beholdt, da EDB Gruppen overtog virksomheden i 1997. I 2000 blev han headhuntet som direktør til Columbus IT Partner.

De ganske jordnære ambitioner er at have tilfredse medarbejdere og kunder, og få lidt flere kunder på Fyn.

Som lidt af et paradoks har det fynske firma med det globale navn kun 36 procent af omsætningen på Fyn.

- Vi kommer typisk ind i billedet, når vi sælger vores økonomisystemer. Det kan vi ofte bruge som springbræt til at levere tillægsydelser som hjemmesider eller intranet, siger Kurt Christensen.

En del af Global IT Systems forretning er desuden at være underleverandør hos de større i branchen. Derfor rejser en række af de fynske medarbejdere ud af landet for at servicere kunder.

Ifølge Kurt Christensen er vokseværket udtryk for, at kunderne mener, firmaet kan rykke hurtigt ud og levere kvalificeret viden til en attraktiv pris.

- Vi kommer også typisk ind i billedet på samme måde som kunden, der køber en bil, der er omfattet af en garantiordning. Man er måske ikke helt tilfreds, men du kan først skifte, når garantien bortfalder, og det er så her, vi bliver valgt som det mindre autoværksted. Det er dog blevet lettere at komme i betragtning med den størrelse, vi har i dag, siger Kurt Christensen.

Fynsk it-firma i raketfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce