AMU-Fyn står i spidsen for et projekt, der matcher og omskoler ledige til transportbranchen.

Et initiativ født af AMU-Fyn bliver fremhævet som foregangseksempel, når der er topmøde i transportbranchen i Aarhus på torsdag.

Her vil Finn Ravn, uddannelseschef på AMU-Fyn, fortælle om et projekt skræddersyet ledige, der omskoles eller opkvalificeres til branchen, som om få år kommer til at mangel cirka 2500 chauffører, heraf ca. 300 på Fyn.

Ideen er at matche arbejdsløse med transportvirksomheder, som mangler - eller kommer til at mangle - chauffører.

- Der er stor forskel på, hvilke kvalifikationer du skal have i de forskellige transport-virksomheder. Vi kan matche ledige og virksomheder, fordi vi kender kundernes behov og ved, hvilke personlige egenskaber, de har brug for hos chaufførerne, siger Finn Ravn.

Store forhåbninger

Projektet bakkes op af DTL (danske vognmænd), ATL (vognmændenes arbejdsgiverforening) samt 3F, og de første 15 ledige har netop afsluttet et to ugers afklarings-forløb hos AMU Fyn.

- Det er i sidste ende jobcenteret, der bestemmer, om den ledige får chancen for at komme videre, for det er jobcenteret, der betaler AMU-Fyn. Men vi garanterer en virksomhedspraktik, siger Finn Ravn.

Hos 3F Odense Transport er forhåbningerne til projektet store, og behovet for chauffører kommer, fastslår faglig sekretær Jørgen Sørensen.

- Tænk bare på alle de ton jord vi skal have fjernet, inden f.eks supersygehuset kan bygges. Mange chauffører går på efterløn eller direkte på pension inden for få år, og hvis vi skal have ledige omskolet, så skal vi i gang nu, fastslår Jørgen Sørensen.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.