Lumby-gartner Bent Lambertsen, der leverer VM-græs til fodbold-VM i Rusland, håber, at en VM-succes får de danske superligaklubber til at gå efter hybridgræsset.

Bent Lambertsen ejer NKI, Nordisk Kunstgræs Import, som sender 7500 kvadratmeter hybridgræs til Zenit Arena i Skt. Petersborg, hvor der spilles VM i fodbold i juni og juli.

Lambertsen og produktmanager Lars Frederiksen øjner et stort, nyt forretningområde med bla de danske superligaklubber i kundekredsen.

- Vi er i kontakt med alle de danske superligaklubber, og vi håber selvfølgelig, vi kan starte en produktion til blandt andet de danske klubber, selvfølgelig også andre end superligaklubberne. Hybridgræs er lige så lækkert og blødt som almindeligt græs, og det vil elitespillerne helst have, men man skalperer ikke rodnettet, når man laver en glidende tackling, siger produktmanager Lars Frederiksen.

Han håber ligesom direktør Bent Lambertsen, at banen i Skt. Petersborg blot bliver den første af mange til danske og internationale kunder.

- Zenit Arena skal formentlig bruge en ny bane hvert år, og den vil vi naturligvis gerne levere. Vi kan i princippet lave tre baner om året her, siger Lars Frederiksen.

Penge i målfelter

I dag har ét stadion - Brøndby - hybridgræs. Banen, som sikrede Brøndby titlen som årets bedste superligabane i anden halvdel af 2016, er også anlagt af NKI, men i modsætning til VM-banen ikke fremdrevet i eget drivhus. Mindre end 7500 kvadratmeter og en hel fodboldbane kan også gøre det, fastslår Bent Lambertsen. - Jeg tror da på, at der er et kæmpe marked i, at små fodboldklubber får lavet hybridgræs ved deres målfelt, hvor der er allermest pres på banen. Så lægger man ikke en hel bane, men et mindre areal - det vil være økonomisk til at håndtere for mange, siger direktøren.
  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.