Fynsk forbindelse: Outforce i Middelfart overtager it-driften fra GF Forsikring i Odense

Salgsdirektør Henrik Nürnberg fra Outforce, der råder over to store servere i Middelfart, hvor virksomheder kan have deres data lagret. Arkivfoto: Kristian Wraae

Fynsk forbindelse: Outforce i Middelfart overtager it-driften fra GF Forsikring i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • GF Forsikring i Odense overdrager driften af selskabet it til Outforce i Middelfart.
  • Det er en mærkesag for GF Forsikring, at kundernes data bliver i Danmark, og de kunne aldrig finde på at sende dem til udlandet.

GF Forsikring i Odense har overdraget driften af deres it til Outforce i Middelfart, hvilket medfører, at forsikrings-kundernes informationer er flyttet fra Odense til en server i Middelfart. GF Forsikring afsøgte markedet nøje, inden de lavede en aftale med Outforce, fortæller direktør for forretnings-udvikling og it i GF Forsikring Tine Kirk.

- De er nøje udvalgt, fordi de matcher os så godt i forhold til, hvordan vi mener, man skal opføre sig som virksomhed. Deres kultur er lige over med vores. En aftale er en aftale. Vores samarbejde handler om oprigtigt godt gammelt købmandskab og relationer, og der er vi bare ligeværdige, siger Tine Kirk.

I Outforce er salgsdirektør Henrik Nürnberg også meget glad for at have fået overdraget GF Forsikrings it-drift.

- Det betyder meget for os at få dem som kunder: Både fordi de er en af vores største kunder, men også fordi de stiller nogle nye krav til driftssikkerhed, som er med til at gøre os bedre, siger han.

Sælge forsikringer

Beslutningen bunder i, at GF Forsikring hellere vil bruge kræfter på at sælge forsikringer end på at holde deres computere godt kørende.

- Det er ikke it, vi lever af til daglig. Vores hoved-gesjæft er at holde en forretning kørende, og der må man bare sige, at der er andre, som er mere kompetente til at drive it, end vi nogensinde kan bliver, forklarer Tine Kirk.

GF Forsikring har stadig it-supportere, som kan hjælpe med eksempelvis et password, der ikke fungerer eller lignende såkaldte "first level support". Men selv det store bagvedliggende it-maskineri kører nu på servere i Middelfart hos Outforce. Det giver GF Forsikring fleksibilitet at være en del af et stort it-firma, som råder over rigelig kapacitet, således at GF Forsikring let kan skalere deres system, hvis de får behov for det.

År tilbage foregik flytninger af it-systemer ved, at flyttebiler hentede servere hos kunden og kørte dem til Outforce i Middelfart, men sådan er det ikke længere, forklarer salgsdirektør Henrik Nürnberg.

I dag bygger Middelfart-firmaet nye systemer for deres kunder, som de har omkring 100 af, hvorefter data bliver overført over internettet fra kunden til Outforce. I april i år var GF Forsikrings data overført til Outforce, og de to systemer kørte synkront.

Kontrollen blev derefter overdraget fra GF Forsikrings system til Outforce. Herefter kunne GF Forsikring skille sig af med deres gamle servere.

Tine Kirk er direktør for forretningsudvikling og IT i GF Forsikring. Pressefoto
Tine Kirk er direktør for forretningsudvikling og IT i GF Forsikring. Pressefoto

24 timer i døgnet

Et af de punkter, som GF har udfordret Outforce på er kravene til stabilitet i systemet, hvilket i fagsproget kaldes "redundans". Efter at bygge nye systemer og ansætte tre nye folk er det lykkedes Outforce at skabe et system med tilfredsstillende backupsystemer, således at GF Forsikrings system fungerer 24 timer i døgnet uden at gå ned.

Hos GF Forsikring er Tine Kirk tryg ved at overdrage forsikrings-kundernes personlige information til en anden virksomhed på grund af blandt andet EU's data-beskyttelses-forordning.

- Vi har fuldstændigt sikret os med alt, hvad der kræves med GDPR (General Data Protection Regulation, red.), så der er helt vandtætte skotter der, forsikrer Tine Kirk.

Det har været afgørende, at kundernes data bliver i Danmark og ikke bliver sendt til en server i et andet land.

- Vi ville ikke have valgt en outsourcing-partner i udlandet. Der er vi bare helt tilbage ved rødderne i GF. GF forsikring er et selskab, som kun er i Danmark, og der forbliver vi, siger Tine Kirk.

Fynsk forbindelse: Outforce i Middelfart overtager it-driften fra GF Forsikring i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce