Fynsk firma bruger brikkerne


Fynsk firma bruger brikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPFINDELSE: Elektronisk kaldesystem sælger i Sverige og Norge

En lille elektronisk brik, der blinker, når maden eller klar, eller medicinen kan afhentes ved skranken, er blevet en stor succes for det lille fynske firma Discover Systems.

Odense-firmaet, der blot er fem år gammelt, har allerede solgt 10.000 elektroniske brikker, der fortrinsvis anvendes til gæster på restauranter.

Systemet har siden lanceringen bredt sig til Norge og Sverige, hvor Discover Systems nu har deres største omsætning.

Det er også årsagen til, at det odenseanske firma nu åbner et datterselskab i Malmø for at følge med efterspørgslen.

- I Sverige går man langt hyppigere ud og spiser frokost end i Danmark. Derfor har man faktisk dobbelt glæde af systemet. Desuden er mange svenske spisesteder placeret i forlængelse af hinanden, og de kan med fordel bruge systemet, der kan kalde 240 brikker, siger Peder Jørgensen, der er direktør og partner i Discover Systems.

Finland og Tyskland bliver næste fokus for Silent Ordering System, som den lille brik hedder.

Firmaet har allerede solgt sin første ordre i Tyskland, men håber på et egentligt gennembrud.

Fra at være et system udviklet til spisesteder har brikkerne i dag bredt sig til anvendelse på apoteker, til forlystelsessteder og autoværksteder, hvor man venter på en kvikreparation.

Kaldesystemet, der sender på radiobølger, koster cirka 45.000 kroner inklusive 15-20 brikker.

De elektroniske brikker er udviklet af elektroingeniør Allan Andersen, der er medejer af firmaet, og systemet fremstilles i dag af GP Electronic i Odense.

Elektronisk tælling

Silent Ordering System udgør cirka 90 procent af Discover Systems omsætning. Firmaet sælger desuden et elektronisk tællesystem, der sættes mod huden for at registrere, hvor mange gæster, der lukkes ind på diskoteker og natklubber.

Derudover har man et produkt, der kaldes Waiters Call. Det er et kaldesystem, der indebærer, at kokken kan bippe tjeneren med den bestilte ordre, når maden er klar til servering.

- Men vi må erkende, at salget af brikker har været så stort, at udviklingen af Waiters Call har stået lidt i stampe, siger Peder Jørgensen.

Systemet med at kalde gæster via en elektronisk brik er kendt fra USA eller England, men ifølge Peder Jørgensen er Discover Systems et noget mere fleksibelt og intelligent system til brug i restauranter og bistroer.

Discover Systems havde sidste år et overskud på 741.000 kroner før skat. Egenkapitalen var på 1,1 millioner kroner.

Fynsk firma bruger brikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce