Fynsk direktør udeblev fra sag om millionsvindel: Afventer retssag i Thailand og må ikke forlade landet

En langvarig fynsk sag om svindel for mere end 10 millioner kroner kom heller ikke i gang tirsdag. Den tiltalte er i Thailand, hvor han også er en del af en retssag. Foto: Katrine Becher Damkjær

Fynsk direktør udeblev fra sag om millionsvindel: Afventer retssag i Thailand og må ikke forlade landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 54-årig mand udeblev endnu engang fra retssagen mod ham om mandatsvig og skyldnersvig for over 10 millioner kroner. Han kan angiveligt ikke møde i Retten i Odense, fordi en kommende retssag i Thailand betyder, at han ikke må forlade landet.

Der var gabende tomt på stolen i midten af retssalen, da Retten i Odense tirsdag skulle behandle en sag om mandatsvig og skyldnersvig - begge dele af særlig grov karakter ifølge anklagemyndigheden.

- Vi mangler en hovedperson. Det er sket før, konstaterede retsformand og juridisk dommer Karin Bøgh Pedersen tørt.

Retssagen skulle være begyndt i oktober 2014, men er blevet udsat flere gange. Den tiltalte 54-årige mand, som var direktør i et forhenværende Odense-selskab, opholder sig i Thailand, og det har været vanskeligt at få forkyndt anklageskriftet for ham, ligesom en kommende retssag mod ham i Thailand førhen har betydet, at han ikke måtte forlade landet.

Manden er tiltalt for uberettiget at have trukket 8,6 millioner kroner ud af selskabet i perioden 1. februar 2005 til 3. september 2009, ligesom han senere i april 2011 skal have snydt konkursboet for 2,1 millioner fra salget af hans hus i Thailand.

Det var kuratoren, der i sin tid startede sagen, da vedkommende mente, at noget ikke stemte.

Selskabet, der havde adresse i Odense, blev erklæret konkurs i december 2010 og først endeligt opløst i august 2016.

Risikerer anholdelse

Netop sagen i Thailand angav den tiltalte tirsdag morgen igen som årsag, da han i en mail fortalte sin forsvarer Mogens Juhl, at han som ved de forrige retsmøder heller ikke denne gang kunne være til stede i Retten i Odense.

Den thailandske retssag skulle ifølge tiltalte være blevet udsat til 2018, hvilket den 54-årige nu vil indhente dokumentation for, så forsvareren kan vise retten, at hans klient er lovligt undskyldt.

Sker dette ikke inden for fristen på syv dage, vil specialanklager Annette Korsgaard med al sandsynlighed bede retten beslutte, at den tiltalte skal anholdes.

Anklageren havde også fået nys om, at retssagen i Thailand var blevet udsat. Hun har bedt Rigsadvokaten kontakte Thailands myndigheder og få bekræftet udsættelsen, men har endnu ikke fået svar.

Forsvarer Mogens Juhl oplyste til Fyens.dk, at den forhenværende direktør og eneejer i selskabet, der handlede med sko og havde et søsterselskab i Thailand, vil påstå frifindelse.

Fynsk direktør udeblev fra sag om millionsvindel: Afventer retssag i Thailand og må ikke forlade landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce