De gamle slagtehuse i Odense giver Skalbjerg-entreprenøren Skjøde Knudsen et imponerende overskud.

Det fynske entreprenørfirma H. Skjøde Knudsen har i 2015 tjent meget mere end nogensinde før.

Overskuddet på 40 millioner kroner er fire gange så stort som den hidtidige rekord.

Dermed er det slået fast, at det går rigtig godt i den fynske byggebranche.

I november satte Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søn overskudsrekord, onsdag kunne Stiftstidende fortælle om kraftig vækst og stort overskud i 5E Byg, og nu kommer de gode tal fra Skjøde Knudsen oveni.

Men det kommer ikke til at gå lige så godt i år, advarer Skjøde Knudsens ejer og direktør, Allan Nielsen.

Masser af lejligheder i Odense

For omkring 15 millioner kroner af overskuddet stammer fra en dygtig købmandshånd - blandt andet i ejerskabet af det tidligere Odense Offentlige Slagtehuse mellem Rugårdsvej og Store Glasvej i Odense.

Her købte entreprenørfirmaet ejendommen for 15 millioner kroner af Odense Kommune for at bygge den om, og det er stort set lykkedes at sælge det hele igen.

119 ungdomsboliger er solgt til det almene Odense Boligselskab, 27 lejligheder er solgt til en gruppe investorer, og en anden gruppe har købt 58 lejligheder. Tilbage er en Netto-forretning, som også ventes solgt.

- Alt er lykkedes i 2015

Ejendommene blev solgt, før Skjøde Knudsens håndværkere gik i gang med dem, så de nye ejere kunne få indflydelse på resultatet, og efter planen flytter de første beboere ind 1. juni 2016.

Virksomheden har på samme måde tjent penge på at købe ejendomme, forvandle dem til dagligvarebutikker og sælge dem igen med god fortjeneste.

- Men alle vores byggerier er også gået godt. Alt er lykkedes i 2015, siger Allan Nielsen.

Byggede fængsel i Horserød

60 procent af arbejdet ligger i Københavns-området, hvor firmaet blandt andet har bygget flere skoler og endda en tilbygning til statsfængslet i Horserød.

- Markedet og priserne er meget bedre i København, men byggerierne skal styres hårdere, for hvis det går galt, går det rigtig galt. Derovre kan man ikke så let løse problemerne i mindelighed, siger Allan Nielsen, der af samme grund har en afdeling med 11 medarbejdere siddende i Albertslund.

På Fyn er det mest virksomhedens egne folk, der har fat i hammer og murerske, men i København er det underentreprenører, der bygger.

Virksomheden har i øjeblikket i alt 135 ansatte - 90 håndværkere og 45 funktionærer.

Allan Nielsen ser moderat optimistisk på byggemulighederne i Odense.

- Indtil nu har det mest været anlægsarbejde. Når de først går i gang med bygningerne på Thomas B. Thriges Gade, vil der ske noget, og det er der brug for. Der er stadig ledighed blandt de fynske bygningsarbejdere, siger direktøren.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.