Fynsk biogasfirma på vej i luften: I fremtiden skal der flyves på biobrændsel

Ifølge Ole Hvelplund, der er administrerende direktør i Nature Energy, håber biogasfirmaet om fem år at have en fabrik, der omdanner biogas til biobrændsel, som blandt andet flytrafikken kan få gavn af. Arkivfoto: Kim Rune

Fynsk biogasfirma på vej i luften: I fremtiden skal der flyves på biobrændsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fremtid, hvor det er muligt for fly at flyve på biobrændsel, har fået Nature Energy til at sætte et forskningsprojekt i gang, hvor de ønsker at omdanne biogas til biobrændsel.

Om cirka fem år håber fynskbaserede Nature Energy at kunne have en fabrik, der omdanner biogas til flybrændstof. Flyvninger på biobrændsel vil blandt andet gøre flyrejser i fremtiden grønnere. Og netop den mere grønne måde at få fly frem og tilbage i luftrummet på, har fået Nature Energy til indgå et samarbejde med DTU og SDU i Odense om et forskningsprojekt, der kan gøre det til virkelighed.

Nature Energy, der allerede har seks aktive biogasanlæg i Danmark, ser frem til at kunne gøre flytrafikken endnu grønnere gennem deres biogas.

- Vi er gået i gang med et forskningsprojekt, hvor vi vil lave biogas om til biobrændsel. Det er et projekt, som skal løbe over et par år. Da brændstof til fly ikke kan klares med el, som med biler, er biogas den eneste mulighed for at gøre den tunge transport mere klimavenlig og bæredygtig, fortæller Ole Hvelplund, administrerende direktør i Nature Energy.

Samarbejde med SAS

En anden part i sagen om at lave biogas om til flybrændstof er SAS, som har et mål om, at de senest i 2030 vil flyve med biobrændstof svarende til flyselskabets brændstofforbrug på indenrigsflyvninger. Eftersom det odenseanske Nature Energy håber, at det i fremtiden kan være med til at levere biobrændsel til SAS, er det allerede nu indgået i en form for samarbejde med den store flyvirksomhed.

- Vi kan ikke levere noget til SAS lige nu, men vi har haft møder med dem, så de kender vores planer, og vi har allerede et samarbejde med dem, så de ved, hvilke skridt vi tager. Det er vigtigt for SAS at have kontakt med os (Nature Energy, red.), da vi i fremtiden kan levere biobrændsel til dem, siger Ole Hvelplund og fortsætter:

- Det handler om, at vi kan gøre det hele mere bæredygtigt. Biogas er en afgørende faktor for at komme dertil, så vi får mulighed for at trække udviklingen i den rigtige retning med det her projekt.

Udover at flytrafikken i fremtiden kan komme til at flyve på biobrændsel, har Nature Energy også været i kontakt med flere større virksomheder, der kører med containere. Ifølge Ole Hvelplund viser disse typer af firmaer også stor interesse for muligheden for at køre på biobrændsel fra biogas, da de også ønsker at blive mere klimavenlige.

Fynsk biogasfirma på vej i luften: I fremtiden skal der flyves på biobrændsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce