Det giver mere tryghed i ansættelsen for medarbejderne, og arbejdsgiveren slipper for at udbetale løn for overarbejde. Sådan ser den aftale ud, som Gartneriet Rosborg har indgået med fagforeningen 3F Odense.

Ifølge DR Fyn har medarbejderne hos krydderurteproducenten accepteret at arbejde ekstra timer i de travle forårsmåneder - uden at få overarbejdsbetaling - mod til gengæld at kunne afspadsere overarbejdet, når det bliver efterår, og gartneriet ikke længere har så meget at lave.

Lokalaftalen, som er den første af sin art inden for gartneribranchen på Fyn, betyder, at medarbejderne går glip af omkring 300.000 kroner. Til gengæld skal administrerende direktør Johnny Albertsen ikke fyre nogen af dem - som han plejer - når der bliver mindre at lave til efteråret.

- Jeg synes ikke, at man kan sige, at medarbejderne kommer til at miste overarbejdspenge, for vi fik helt klart at vide af ledelsen på Rosborg, at alternativet var, at de ikke længere ville køre med konstant overarbejde. Så de ville have mistet de penge under alle omstændigheder, siger Charlotte Vincentz Petersen, formand for 3F's gartneriafdeling i Odense, til DR Fyn.

Ville du gå med til en lignende aftale, hvis din arbejdsgiver bad dig om det? Giv din stemme herunder og skriv gerne en kommentar.

Afstemning
Ville du gå med til en aftale som den, de ansatte på Gartneriet Rosborg har fået?

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
Afstemning: Læsere støtter fynsk lønaftale

Afstemning: Læsere støtter fynsk lønaftale