Opsvinget har ramt listen over fynske underskud. Men Barfoed har stadig tabt en halv milliard

Et underskud på over en halv milliard kroner er heldigvis et særsyn på Fyn.

Men i 2014 kunne ejendomskoncernen Barfoed Group notere et opsigtsvækkende minus på 522 millioner kroner i sit regnskab. Det skaffer Odense-virksom- heden en ikke så attraktiv førsteplads på årets top 25 over de største underskud på Fyn.

Virksomheden har haft store underskud i en række år, men det hører med til historien, at underskuddene mest er tekniske. I virksomhedens kasse er der stadig kontanter, og over en årrække vil underskuddene af regnskabstekniske årsager være tjent hjem.

En anden ejendomskoncern, HD Ejendomme, har - efter at have ligget øverst - fået barberet sit underskud ned, så den er nummer fem.

Ellers viser listen, at nedgangen kan ramme selv sunde og solide firmaer også uden for ejendomme og finans.

Landbrugsgigant i nedtur

Virksomheder som Ib Andresen Industri (IAI Holding), Dinex og Jensens Food Group (Jensens Bøfhus), Kommunekemi og Exhausto har leveret flotte overskud i mange år. Som regel er det enkeltstående begivenheder, der i år har sendt dem på minus-listen.

Familiefirmaet Lerche-Simonsen på plads nummer otte driver Danmarks største svineproduktion under navnet Eskelund.

Søskendeparret Gitte og Peter Lerche-Simonsen forsvandt i begyndelsen af 2015 ud af koncernens ledelsen, hvorefter deres far, Erling Lerche-Simonsen tog tøjlerne igen. Måske har det store underskud haft betydning.

Listens underskud kan være alvorlige nok, men bortset fra det største er de blevet mindre år for år efter finanskrisens afslutning. Det er ikke før set, at man kan komme på top 25 med underskud under 10 millioner, og der plejer at være flere underskud på trecifrede millionbeløb.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Militær produktion giver minus

Militær produktion giver minus

Fabrik lukket: Wittenborg tjener stadig masser af penge i Odense

Fabrik lukket: Wittenborg tjener stadig masser af penge i Odense

Her er Fyns super-selskaber

Her er Fyns super-selskaber