Fynboerne bruger penge igen

Finanskrisen har været en ørkenvandring for detailhandlen. Nu er privatforbruget så småt på vej op igen.

Fynboerne bruger penge igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrisen er så småt begyndt at blive overhalet af forbrug igen

Det er ikke kun på vejret, at foråret og optimismen har sneget sig ind. Også fynboerne er omsider begyndt at bruge penge igen.

En ny måling fra Dansk Erhverv viser en stigning i forbrugertilliden fra april til maj. Organisationens ”detailhandelsbarometer” peger på større optimisme blandt virksomhederne i detailhandlen, skriver Fyens Stiftstidende.

Cirka halvdelen af de virksomheder, der deltog i undersøgelsen, forventer, at den samlede omsætning vil stige i 201, imens 39 procent forventer, at den vil være uændret. Kun hver 10. virksomhed forventer fald.

Mira Lie Nielsen, der er økonom i Dansk Erhverv, vurderer, at de fynske virksomheder har endnu større forventninger til omsætningen i 2011.

- Danskerne har taget penge ud af detailhandlen under krisen, og det er måske meget naturligt. Men på et tidspunkt skal køleskabet jo skiftes, og der skal købes en ny kjole til forårets konfirmation. Så der er opsparet et forbrugsbehov, fortæller hun til avisen.

Ifølge senioranalytiker Jan Størup fra Nordea Markets er der flere grunde til, at forbruget har været nede de sidste to år.

- Folk sparede op. Arbejdsmarkedet og boligmarkedet har været under hårdt pres, og derfor har folk ikke brugt løs af pengene, selv om de har haft dem. Men nu er der begrundet håb for branchen. Godt nok er situationen på boligmarkedet uforandret, men den stigende ledighed ser ud til at være standset. Det giver tryghed i privatøkonomien, siger Jan Størup til Fyens Stiftstidende.

Priserne på priserne på benzin, fyringsolie, el og fødevarer kan dog også være en del af forklaringen på, at forbruget har været svigtende de sidste par år. 

Fynboerne bruger penge igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce