Fynboer hyldet for miljørigtige brændeovne


Fynboer hyldet for miljørigtige brændeovne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To fynske barndomskammerater har som Nordens første producenter af brændeovne fået Svanemærket.

Det var miljøminister Hans Christian Schmidt, der officielt tildelte det nordiske miljømærke i mandags. Og dermed har fynboernes sønderjyske firma Varde Ovne, gjort op med brændeovnenes dårlige ry som miljøskadelige.

- Det kan vi bruge til en hel masse. Jeg tror, vi vil kunne få en særstatus, når vi som de første i Norden dokumenterer, at vi laver miljørigtige brændeovne, siger den ene af de to stiftere Lars Madsen.

Sammen med Ole Madsen overtog han 1998 firmaet Varde Ovne, der året forinden var flyttet fra Varde til Tiset i Sønderjylland.

- Vi ville have en virksomhed med egenproduktion og eksport, og den fandt vi så i Sønderjylland. At det lige blev brændeovne, var helt tilfældigt, siger36-årige Lars Madsen.

Mens han flyttede til Sønderjylland for at være tæt på fabrikken, blev Ole Madsen boende i det sydfynske, hvor de to kompagnoner voksede op sammen på Nyvej i Ulbølle.

Siden de overtog Varde Ovne, er antallet af ansatte steget fra 15 til 25. Og med overskud på cirka halvanden million før skat de seneste to, har barndomskammeraterne skabt en sund forretning.

Det er den nye ovnserie Varde Linux, der har givet virksomheden det Svanemærke, som skal sætte yderligere gang i eksporten.

- Vi tror på især Norge og Sverige, der længe har været kendt for Svanemærket og har ført an på miljøområdet, siger Lars Madsen.

I dag eksporterer Varde Ovne til 10 forskellige lande. Eksporten udgør 30-40 procent af produktionen på cirka 8500 brændeovne om året.

Fynboer hyldet for miljørigtige brændeovne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce