Den kendte fynske erhvervsmand Jørn Tolstrup Rohde træder ud af Carlsbergs topledelse. Han vil selv have den daglige ledelse af en virksomhed igen - men har ikke noget nyt job på hånden.

Odenseaneren har som senior vice president været en del af topledelsen i Carlsberg-koncernen i to perioder siden december 2004.

Senest har han i syv år været ansvarlig for hele Vesteuropa og en række andre markeder.

Før det har han blandt andet været administrerende direktør for Kims i Søndersø og for 3C Groups i Odense (koncernen bag L'Easy).

- Jeg synes, at det på tide at prøve noget andet. Jeg har haft 200 dage i udlandet hvert år i syv år, så jeg vil gerne arbejde på en anden måde nu, siger Jørn Tolstrup Rohde til Fyens.dk.

- Jeg tænkte over det i min juleferie, og i januar gik jeg til Carlsbergs administrerende direktør, Cees 't Hart, og talte med ham om mine overvejelser, fortæller han.

- Når man er chef for halvdelen af Carlsbergs omsætning, er der ikke så mange andre steder at bevæge sig hen i koncernen, så vi blev enige om at skilles helt, siger Jørn Tolstrup Rohde.

Vil tættere på driften

Den 54-årige direktør har ikke noget nyt job på hånden men vil nu gå i gang med at kigge.

- Jeg har været en slags arbejdende bestyrelsesformand i forhold til mange af af Carlsbergs lokale selskaber. Nu vil jeg gerne selv være direktør igen og selv have den daglige ledelse af en virksomhed, siger han og tilføjer, at der gerne må være lidt færre rejsedage.

Jørn Tolstrup Rohdeer civiløkonom fra Syddansk Universitet i Odense og uddannet på London Business School. Han har bl.a. arbejdet i Hjem-Is, Merrild Kaffe, før han blev administrerende direktør i chipsproducenten Kims.

Han har været formand for Udviklingsforum Odense (der senere blev en del af Udvikling Fyn) og er medlem af bestyrelserne for 3C Retail (L'Easy) og reklamebureauet Nørgård Mikkelsen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Erfaren direktør forlader Carlsberg

Erfaren direktør forlader Carlsberg