Kosher-ost og græsk yoghurt er blandt specialiteterne hos Kirkeby Cheese Export i Svendborg, der laver mejeriprodukter til etniske grupper. Senest er sortimentet udvidet med en syrisk ost.

Svendborgfirmaet Kirkeby Cheese Export har stor succes med at producere oste til etniske grupper, der er kommet til Europa som indvandrere eller flygtninge. Det skriver Dagbladet Børsen torsdag.

- Mange vil jo gerne holde fast i hjemlandets tradition og madvarer. Der er mange etniske grupper i Tyskland, især tyrkere, grækere og arabere. Hele den indvandring, der er sket i Tyskland gennem årene, er dem, vi primært handler med, siger administrerende direktør Per Kildegaard til avisen.

Virksomheden tilpasser sig løbende behovene i markedet. Senest er en ost til flygtninge baseret på en syrisk opskrift føjet til sortimentet. Osten har givet Kirkeby Cheese Export en stor eksport til Sverige.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.