Fyn er stadig mest ledig: Odenses arbejdsløshed er holdt op med at falde

Der er stadig meget at lave på jobcentret i Odense. Arkivfoto.

Fyn er stadig mest ledig: Odenses arbejdsløshed er holdt op med at falde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2017 lykkedes det Odense at få gjort noget alvorligt ved kommunens høje arbejdsløshed. Men nu er den positive i byen udvikling stoppet, viser helt nye ledighedstal.

Selv om Odense er hårdt plaget af en høj arbejdsløshed, har byen og dens politikere kunnet glæde sig i 2017. I årets fem sidste måneder er byens ledighed faldet konstant og kraftigt, og statistikken gav håb om, at antallet af arbejdsløse i Odense kunne komme ned på et mere normalt niveau.

Men fredag fik den gode stemning en mislyd. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at faldet i ledigheden i Odense er stoppet. Det er sket samtidig med, at de øvrige kommuner på Fyn stadig har held til at få nedbragt de dårlige tal.

Ifølge tallene var den sæsonkorrigerede ledighed i Odense i januar på 5,4 procent, som altså også var det samme tal som i december. Målt i faktiske antal arbejdsløse steg tallet fra 5.077 til 5.319, men hvis man korrigerer for de sædvanlige sæsonudsving svarer den ændring til cirka nul.

Odense Kommune har i en pressemeddelelse skrevet, at ledigheden er faldet fra 5,5 til 5,4 procent. Men det er altså ikke holdningen i Danmarks Statistik.

Ifølge Bente Lund fra Social- og Beskæftigelsesforvaltningen har Danmarks Statistik korrigeret tallet for Odenses ledighed i december. Men forvaltningen har valgt at holde fast i det tal, der oprindeligt blev offentliggjort. Ifølge Bente Lund sker det "for at sikre gennemsigtighed."

Nordfyn har fået mange i arbejde

Odense er på en delt femteplads, når man undersøger, hvilke kommuner i hele Danmark, der har den højeste arbejdsløshed. Både det gamle og det nye byråd i Odense har sat kampen mod arbejdsløsheden højt på dagsordenen og bevilgede sidste år ekstra 72 millioner kroner til formålet. Langeland har den femtehøjeste ledighed i landet.

Mens det står stille i Odense falder ledigheden stadig lidt rundt om byen. Især i Kerteminde, Nordfyn og Faaborg- Midtfyn. Det er bemærkelsesværdigt, at tallet også falder i Middelfart, selv om byens ledighed allerede er meget lav med 3,0 procent - nr. 18 i landet målt fra den gode ende af skalaen.

Trods et fald i januar har Fyn stadig landets højeste arbejdsløshed sammen med København.

I de seneste 12 måneder er det stadig Odenses fald på 0,7 procent, der ligger i top. Derefter har Nordfyn forbedret sig mest med et fald på 0,5 procent, og her er faldet fortsat i januar.

Fyn er stadig mest ledig: Odenses arbejdsløshed er holdt op med at falde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce