Konkurrencestyrelsens forbud mod en fusion blandt vvs-grossister bliver ikke anket, har selskaberne bag fusionen besluttet.
Konkurrencerådets forbud mod en fusion blandt vvs-grossister bliver ikke anket. Selskaberne J-F. Lemvigh-Müller Holding og Brødrene A & O Johansen A/S, der er sælger i fusionen, har ikke kunnet nå til enighed om vilkårene for at forlænge deres aftale, oplyser J-F. Lemvigh-Müller Holding.

Rådet besluttede den 14. maj, at man ikke kunne godkende den planlagte fusion. Dermed blev der for første gang i Danmark nedlagt forbud mod en planlagt fusion.

Ifølge planen skulle J-F. Lemvigh-Müller overtage den bestemmende aktiepost i A & O Johansen, som derefter skulle fortsætte som selvstændigt selskab i Lemvigh-Müller-koncernen.

Men fusionen ville skade konkurrencen på markederne for vvs-artikler og el-artikler, vurderer myndighederne. Fire vvs-grossister ville blive til tre, og markedet for el-artikler ville samle sig om to leverandører mod nu tre.

Den afgørende anstødssten var, at virksomhedernes tilbud om for eksempel frasalg af forretningssteder har været for dårlige.