Fuldstændig fantastisk rejse

Enrico Krog Iversen, adm. direktør i Universal Robots. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg/Nils Svalebøg

Fuldstændig fantastisk rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enrico Krog Iversen, administrerende direktør hos Universal Robots, har annonceret sit farvel til den fynske robotsucces.

Hvorfor siger du farvel nu?

- Jeg har brugt en del tid på at tænke over det. Engang imellem skal man tage tingene op til revision og ryste posten, og det blev nu.

Teradyne købte Universal Robots i maj sidste år - hænger dit farvel sammen med det?

- Nej, der er ikke nogen sammehæng. Men jeg havde nok ikke taget beslutningen, hvis ikke vi havde solgt.

Hvorfor så nu? Kan det køre videre af sig selv

- Der er ikke noget, der kan køre af sig selv, men der er nogen, der har taget over. Der er en god organisation på plads med dygtige mennesker.

Er UR et sted nu, hvor du føler du hellere vil lave noget andet?

- Jeg synes, det er supersjovt at udvikle tingene og se dem vokse, det er ikke nogen hemmelighed.

Skal UR et andet sted hen, når du siger stop?

- Nej, det arbejde, den strategi, vi har, og det roadmap, vi har lagt ud, det ændrer sig ikke. De ting, som vores ingeniører leverer hver dag, er i henhold til den retning, vi har udstukket - og de nye produkter, som vi kommer med, er i henhold til det roadmap. Der bliver ikke nogen ændringer der. Vi fortsætter det arbejde.

Hvad skal du selv?

- Nu skal Bente og jeg ud at se verden, uden at det er planlagt efter møder. Jeg skal se nogle af de steder, jeg har besøgt, men som turist nu.

Men kan du undvære arbejdet?

- Jeg kommer ikke til at sidde og kigge ind i væggen, det er helt klart. Der er mange muligheder derude, men jeg har ikke nogen planer eller noget planlagt, jeg skal i gang med.

Det er ikke nogen hemmelig, at du har tjent mange penge på salget af UR selv. Skal de penge investeres i nyt?

- Hvis det rigtige projekt dukker op, så skal der investeres igen. Og det må også gerne være et sted, hvor jeg selv kan spille en rolle, ligesom det har været tilfældet hos UR.

Hvad er det for en rejse, du har været på med UR?

- Jeg når næsten at få otte år hos UR, og det været fuldstændigt fantastisk. Det er ikke mange, der får lov til at prøve sådan en rejse i deres erhvervskarriere. Det har været otte år med fuld knald på, hvor jeg næsten konstant og dagligt har kunne se resultater af de beslutninger, vi har taget.

Hvad er årsagen til den succes, I har skabt?

- Det er i udgangspunktet selvfølgelig Esbens (Østergaard, medstifter og udvikler af Universals robotarm, red.) idé, men det er også det fokus og den simplycity, vi har haft i forretningen - og så har vi haft et meget skalerbart produkt. Endelig har vi også turdet sige det højt. Vi har sat et klart og højt mål, som har sat alle i organisationen under et sundt arbejdspres, fordi vi allesammen har vidst, hvad forventningen var.

Af Jakob Haugaard Christiansen

jhc@fyens.dk

Fuldstændig fantastisk rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce