Frontalangreb på anklager


Frontalangreb på anklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarene i straffesagen mod ledelsen af krakkede Memory Card Technology giver anklager gult kort. De mener, anklager har forholdt vigtige bilag.

København: I 11. time tager straffesagen mod den tidligere direktør i Memory Card Technology (MCT) John Trolle en ny drejning. Forsvarsadvokat Ebbe Mogensen siger, at statsadvokat assessor Per Justesen læner sig tæt op af pligtforsømmelse i forbindelse med de bilag, han har lagt frem i den lange sag, der begyndte i 2007.

- Jeg er godt klar over, at Per Justesen ikke har set alle bilag i den her sag - men det har Statsadvokaturen, siger Ebbe Mogensen og henviser til, at bilag, der støtter de tiltalte, ikke er fremlagt af anklagemyndigheden. Det drejer sig om papirer fra en klagesag mod MCT's revisorer.

Er der tale om en bevidst udeladelse, kan det ifølge Ebbe Mogensen være ulovligt. Det spørgsmål afgøres senere af retten.

I mandagens retsmøde i sagen fremlagde tre af forsvarene en alenlang bilagsmappe, hvoraf det fremgår, at revisorerne bag MCT firmaerne Ernst & Young og Pricewaterhouse indgående havde diskuteret, hvordan man kunne beregne varelagre i det nu krakkede selskab. Papirerne er blevet gennemgået af de tre advokater og revisionsfirmaet Deloitte.

- Vi har fået hjælp til at forstå tingene. Alle de nye bilag har vi fra den klagesag, der er imod revisorerne. Og papirerne stammer fra Statsadvokaten, siger Ebbe Mogensen.

Ifølge anklageskriftet er det netop oppustede varelagre, der var med til at en række banker med Nordea og Danske Bank i spidsen gav kreditter på helt op til 820 millioner kroner til både selskab og datterselskaber. Og revisorernes gennemgang af årsregnskaberne fra MCT blev afgivet med blanke påtegnelser.

Forsvarerne for John Trolle advokaterne Henrik B. Sanders og Ebbe Mogensen samt forsvareren for den tidligere økonomidirektør i selskabet Henrik E. Sørensen advokat Henrik Feldt-Rasmussen har fået de mange bilag fra bagmandspolitiet, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet. Og af bilagene fremgår det - ifølge forsvarerne - at John Trolle Rasmussen og økonomidirektøren slet ikke har haft det fortsæt til regnskabssvindel, som de er tiltalt for.

- Det drejer sig om revisorernes arbejdspapirer. Og fra vores side ser det helt klart ud til, at papirerne viser, at vores klienter ikke har haft fortsæt, siger Ebbe Mogensen:

- Det er så groft, at der muligvis er tale om et strafbart forhold, siger forsvareren og henviser til flere bestemmelser i straffeloven, der taler om en strafferamme fra bøde til op til fire måneders fængsel.

Anklager Per Justesen tog beskyldning i stiv arm:

- Nu må vi jo se, om jeg bliver varetægtsfængslet, lød det fra ham i en pause i dagens retsmøde.

Forsvarerne vil bruge mandag og tirsdag på at fremlægge dokumenterne. Derefter vil de bede retten tage stilling til, om anklageren skal fjernes.

Der er planlagt procedurer i sagen i de kommende uger.

/ritzau/

Frontalangreb på anklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce