Frivillige arbejder for milliarder

Socialministeriet offentliggør i dag en undersøgelse, som Fyns Amts Avis som det første medie har fået indsigt i.

Frivillige arbejder for milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skulle 200.000 fuldtidsansatte til at erstatte danskernes frivillige ulønnede arbejde.

Fyn: Ingen tør tænke på, hvad der ville ske, hvis de mange danskere, der laver frivilligt ulønnet arbejde, alle fik nok og sagde stop.

En ny undersøgelse om danskernes frivillige sociale indsats, som Socialministeriet offentliggør i dag, viser, at de ressourcer, som danskerne lægger i det frivillige ulønnede arbejde er uerstattelige.

Undersøgelsen viser, at danskerne laver frivilligt arbejde svarende til omkring 200.000 årsværk – altså fuldtidsbeskæftigede stillinger.

Til sammenligning er der i en gennemsnitskommune som Svendborg ansat hvad der svarer til 5000 årsværk - fra borgmesteren og kommunaldirektøren til pedellen på skolen og sosu-hjælpere på plejehjemmet.

Undersøgelsen, som Fyns Amts Avis som de første kan offentliggøre resultaterne af, viser, at de fleste af de mange danskere, der laver frivilligt ulønnet arbejde, er i sving i mellem en og fire timer hver eneste uge året rundt. Hver femte af de frivillige arbejder mindst fem timer om ugen, mens dem der laver frivilligt socialt arbejde knokler i syv time hver uge.

Undersøgelsen giver også et svar på, hvorfor de mange danskere laver frivilligt arbejde. De fleste svarer, at de havde en ”interesse i det i forbindelse med egen eller pårørendes personlige situation”. Der er også mange, der forklarer, at de ”gerne ville indgå i et fællesskab”, at de ”havde tid til overs” eller gik ind i det frivillige arbejde, fordi de ”blev personligt opfordret”.

”Ser man på aldersfordelingen, er det især de unge og ældre, som svarer, at det er ’fællesskabet’, der har haft betydning for, at de blev engageret i frivilligt arbejde. Halvdelen af dem over 70 år udfører frivilligt arbejde, fordi de har tid til overs, mens de unge ofte er blevet engageret på grund af interesse”, konkluderes det i den nye rapport om danskernes frivillige sociale indsats.

Læs mere om rapporten i Fyns Amts Avis mandag

Frivillige arbejder for milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce