Fremgang i budgetsamtaler i USA


Fremgang i budgetsamtaler i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lille snert af lys synes at kunne anes i USA's budgetforhandlinger. Obama udsætter dog møde med Kongressen.

En aftale om USA's fremtidige budget kan være opnåelig i løbet af kort tid, siger en fremtrædende rådgiver for Demokraterne i Senatet mandag.

Rådgiveren afviser, at samtalerne mellem Demokraternes leder, Harry Reid, og Republikanernes, Mitch McConnell, er fastlåst, som flere meldinger ellers er gået på.

- En aftale kan være mulig i løbet af de næste 24 timer, siger rådgiveren.

Præsident Barack Obama og vicepræsident Joe Biden skulle have holdt møde med Kongressens ledere mandag aften klokken 21 dansk tid for at diskutere den økonomiske situation, der beskrives som "farcen i Washington" af det velansete økonomi- og samfundsmagasin The Economist.

Det er dog blevet udsat, fordi præsidenten "vil give lederne i Senatet tid til at fortsætte med at gøre vigtige fremskridt mod en løsning, der forhøjer gældsloftet og genåbner regeringsapparatet", lyder det.

Når parterne mødes på et nyt - endnu ikke oplyst - tidspunkt, vil Obama gøre det klart for Kongressen, at det er afgørende at handle. Og han er optimistisk.

Han siger, at det virker som om, at der er sket fremskridt, men om det er korrekt, finder han først ud af under mødet.

- Mit håb er, at en ånd af samarbejde vil bevæge os fremad de næste par timer, lyder det fra præsidenten, der også erkender, at modsætningerne ikke let kan overvindes.

Præsidenten understreger også, at hvis Republikanerne ikke er villige til at sætte nogle af deres indvendinger til side, er der stor risiko for, at USA ikke vil være i stand til at opfylde sine forpligtelser.

Han siger, at lukningen af en del af regeringsapparatet allerede har skadet USA's økonomi, og at skaderne vil blive mange gange større, hvis USA ikke holder sine internationale forpligtelser.

Harry Reid siger, at han håber på at kunne fremlægge et konkret forslag for præsidenten, når de mødes.

Amerikanerne skal finde en løsning på gældsloft-krisen inden torsdag. Her rammer landets gæld nemlig det loft, der er fastsat ved lov.

Findes der ikke en fælles løsning om at hæve gældsloftet, vil USA gå teknisk bankerot og blive ude af stand til at betale alle sine regninger, og det kan få uoverskuelige konsekvenser for verdensøkonomien.

Fremgang i budgetsamtaler i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce