Erhvervspraktikanterne hos odenseanske Ordbogen.com skal have mere i bagagen end tre måneders erfaring. Det mener Whitney Jorgensen, der hjælper praktikanterne med at udvikle personlige kompetencer i arbejdstiden.

Drømme om at bygge eget hus, stress og bekymringer i hverdagen og evnen til at tale foran forsamlinger. Det er nogle af de områder, som erhvervspraktikanter hos Ordbogen.com har fået hjælp til af dansk-canadiske Whitney Jorgensen i løbet af deres tre måneders praktikforløb i firmaet.

Den hjælp kalder Whitney Jorgensen for "Power Training". Her mødes hun en gang om ugen med firmaets tre praktikanter for at udvikle et område, som praktikanten selv har valgt. Det har hun gjort siden 2016, da hun kom til virksomheden fra en stilling som ejendomsmægler i Toronto, Canada.

- Praktikanterne kommer til mig med et emne, de vil udvikle, og så arbejder vi sammen om at nå et mål. Vores mål er at skabe en meningsfyldt praktikperiode, så vi vil gerne udvikle dem både som mennesker og medarbejdere, forklarer Whitney Jorgensen.

- Jeg er meget optaget af at se unge mennesker udvikle sig, og det gør de med den her træning, siger hun.

I skrivende stund har Ordbogen.com tre erhvervspraktikanter fra Erhvervsakademiet Lillebælt, der alle studerer Digital Konceptudvikling. Praktikperioden er SU-lønnet, så Whitney Jorgensen vil have, at praktikanterne får mere end erfaring i posen.

- Jeg kan ikke lide ideen om, at et praktikophold betegnes som gratis arbejde for virksomheden. Det skal være givende for begge parter, så meningen er, at vi gør dem klar til at være værdifulde medarbejdere i fremtiden, forklarer Whitney Jorgensen.

Den menneskelige værdi

Hun kalder sig selv for "Head of Human Capital". Den oprindelige titel "Head of Human Resource" bryder hun sig ikke om, for mennesker er en så vigtig del af virksomhedens levevilkår, at ressource-titlen negligerer de ansatte i firmaet.

- Vores ansatte er pulsåren i firmaet, så jeg kan bedre lide at tænke på dem som en værdi for os. Hvis vi ikke havde dem, kunne vores forretning slet ikke være her, siger Whitney Jorgensen.

Selvom det ikke skaber direkte værdi for Ordbogen.com, at en praktikant eksempelvis kan bygge sit eget hus, er det stadig værd at bruge arbejdstid på.

- Når vi hjælper praktikanterne med deres personlige udvikling, skaber det både et tilhørsforhold og en tillid til os, som vi måske kan nyde godt af i fremtiden, forklarer hun.

Praktikanter: Det havde vi ikke regnet med

Initiativet bliver taget vel imod hos de tre praktikanter, selvom det har været angstprovokerende at skulle dele personlige svagheder med en chef.

- I begyndelsen var det virkelig grænseoverskridende. Jeg tror generelt ikke, at folk har lyst til at tale om deres svage sider, så det var meget specielt at skulle tale med sin chef om det, fortæller praktikant Olivia Omann-Vestergaard på 23 år, der får hjælp til at håndtere sine hverdagsbekymringer og stress.

Ifølge praktikanterne, giver forløbet en følelse af, at Ordbogen.com ønsker at give dem mere end erhvervserfaring. Den følelse har de ikke fået andre steder.

- Jeg var på en elevplads i tre år, hvor jeg fik mine opgaver, og så kunne jeg ellers selv arbejde med dem. Her bliver der taget hånd om mig og mine problemer på en helt anden måde, så man også får noget den anden vej, siger Signe Immerkjær, 25 år.

Det synspunkt deler rumænske Andrei Vincze, 27 år.

- De andre steder, jeg har været, var det som om, at de var ligeglade. Her føler jeg mig værdsat, forklarer han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Det fokuserer jeg på i min Power Training

Det fokuserer jeg på i min Power Training