Mindst fem gange om dagen taler Frederik Barfoed med sine forældre om familiens milliard-store ejendomskoncern

Da Frederik Barfoeds far sidst i 1990'erne spurgte ham, om han ville arbejde i familiens ejendomsfirma, var han slet ikke i tvivl om sit ja.

Da havde han allerede i mange år været med i bilen, når faderen, Rolf Barfoed, tog til København.

- Jeg fik fri fra skole en dag hver anden eller hver tredje uge for at køre med ham og hjælpe med at måle op til nye vinduer rundt omkring i byen. Vi hyggede os sammen hele dagen - jeg elskede det, fortæller Frederik Barfoed, der stadig tager til hovedstaden med sin far nu og da.

Vinduer var basis

Barfoed Group begyndte på Nyborgvej i Odense som Barfoed & Mørk, der både producerede vinduer og udlejede lejligheder.

Per Mørk solgte senere sin andel til Rolf Barfoed.

I dag ejer koncernen ejendomme for seks milliarder kroner.

Frederik Barfoed er leder sammen med direktør Jørn Beier.

- Vi fik et meget tæt forhold, og det har vi stadig. Vi er en meget fast sammentømret familie, siger han.

Så han havde slet ingen betænkeligheder ved at skulle arbejde sammen med sin far, da tiden som bankelev i BG Bank på Skibhusvej var slut.

Netop den del af generationsskiftet i en familieejet virksomhed er meget præget af følelser.

Det vil en gruppe med erhvervsmanden Steen Haustrup i spidsen undersøge. Du kan læse mere om undersøgelsen her på siden til venstre.

I dag er Rolf Barfoed 74 år, og Frederik Barfoed har overtaget ledelsen af koncernen efter ham. Men de er stadig fælles om meget.

- Jeg taler med min far mindst fem gange om dagen. Vi bor kun 500 meter fra hinanden, så jeg går tit derover. Det er ikke lang tid siden, at vi traf en vigtig, strategisk beslutning i deres køkken, siger Frederik Barfoed.

Både hans far og hans 66-årige mor, Lise Barfoed, kommer i virksomheden hver dag. Faderen tager sig stadig af opmålinger til nye vinduer og meget andet.

- Jeg ville nødig undvære at have dem her hver dag. De spiller ikke golf, virksomheden er deres interesse, siger Frederik Barfoed.

Begge forældre sidder i virksomhedens bestyrelse.

Frederik og hans søster, Camilla Barfoed, ejer hver halvdelen af aktierne i virksomheden - bortset fra en procent, som stadig er faderens.

- Hans ene procent har flest stemmer, den bestemmer alt, og det er jeg meget glad for. Når han har den bestemmende indflydelse, er han forpligtet til at holde sig skarp - og når han gør det, holder han sig i live, siger sønnen.

Forældrene har stor betydning for kulturen i virksomheden.

- Vi er meget præget af at være en familiejet virksomhed. Familieejet giver en synlig ledelse, for ejerne har altid en passion, som gennemstrømmer hele firmaet. Det betyder, at det for medarbejderne er mere end bare et arbejde. Mange af dem giver mere, end man kan forvente, siger Frederik Barfoed.

Han kan ikke forestille sig, at virksomheden ikke er familiejet.

- Det er tidligt at tale om - min datter er ikke fyldt tre. Men jeg vil gerne have samme positive oplevelse med hende i virksomheden, som jeg selv har haft med min far.

- Men måske vil hun hellere være kunstmaler eller noget andet, og jeg kunne ikke finde på at presse hende ind i firmaet, siger Frederik Barfoed.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
- Jeg ville ikke arbejde hos far

- Jeg ville ikke arbejde hos far

6
- Jeg gør ikke som far

- Jeg gør ikke som far

2
Familien har lært af sine fejl

Familien har lært af sine fejl